Fietsen verwijderen

Voor bouwwerkzaamheden worden er soms fietsenrekken verwijderd of verplaatst. Op deze pagina lees je de meest recente verwijderingsacties en kun je zien wat er met je fiets is gebeurd.

Staat of stond je fiets niet op een van onderstaande locaties? Dan kan het zijn dat je fiets door de gemeente is verwijderd omdat de fiets verkeerd gestald stond of te lang op een bepaalde plek was geparkeerd. Lees meer>>

Willemsviaduct 14/8
Op 14 augustus is op het Willemsviaduct een rij fietsenrekken verwijderd. Het gaat om de rij rekken parallel aan de rijbaan aan de kant van het Moreelsepark. Op 14 augustus is gestart met de aanleg van het fietspad vanaf de Bartholomeusbrug tot aan de Marga Klompébrug. In de toekomst kun je dan vanaf het Ledig Erf tot aan het Paardenveld langs de singel fietsen.

Smakkelaarsveld 21/8
Op maandag 21 augustus wordt een deel van de fietsenrekken op het Smakkelaarsveld weggehaald. De rekken waar het om gaat zijn omgeven door hekken en er staat een tekstkar bij. Op maandag 28 augustus en maandag 4 september worden nog meer fietsenrekken verwijderd op het Smakkelaarsveld. Let op de doeken en de tekstkar voor de betreffende locaties.

Waar kan je wel je fiets parkeren
Het midden van het Smakkelaarsveld blijft een plek waar je je fiets kunt neerzetten. Denk ook aan de net geopende Stationspleinstalling, naast het Smakkelaarsveld richting de sporen. Daar is plek voor 6000 fietsen. Of aan de onbewaakte, gratis stalling De Buurt. Deze ligt naast het spoor en naast de ingang van de Sijpesteijntunnel. De fietsloods op het Smakkelaarsveld is inmiddels gesloten en wordt in het najaar weggehaald. Het verwijderen van de loods en de fietsenrekken is nodig voor de aanleg van de busbaan daar.

Verwijderde fiets ophalen
Stond je fiets in deze rekken en is hij weggehaald? Dan staat hij nu bij het Fietspunt. Dat is het fietsdepot aan de Koninging Wilhelminalaan 2A. Daar gebrachte fietsen kan je binnen twee maanden gratis ophalen met een passende fietssleutel. Kijk hier voor openingstijden en de precieze locatie van het Fietspunt.

Spoorstraat 21/8
Op maandag 21 augustus wordt in de Spoorstraat een rij fietsenrekken tijdelijk verwijderd. Het gaat om de rekken die langs de muur staan in de buurt van de parkeergarage van Hoog Catharijne. De ruimte is nodig voor werkzaamheden aan de stadsverwarmingsleiding; er komt een tijdelijke opslag van materiaal op deze plek te staan.

Moreelsepark 11/9
Op maandag 11 september wordt een deel van de fietsparkeerplekken aan Moreelsepark tijdelijk verwijderd. Het gaat om de fietsen die in de plint staan tussen de apotheek en de ingang van Hoog Catharijne. De fietsen worden verwijderd in verband met werkzaamheden aan de stadsverwarmingsleiding. Waarschijnlijk duren deze werkzaamheden drie weken.

Verwijderde fiets ophalen
Stond je fiets in deze rekken en is hij weggehaald? Dan staat hij nu bij het Fietspunt. Dat is het fietsdepot aan de Koninging Wilhelminalaan 2A. Daar gebrachte fietsen kan je binnen twee maanden gratis ophalen met een passende fietssleutel. Kijk hier voor openingstijden en precieze locatie van het Fietspunt.