Verwijderen fietsen

In verband met bouwwerkzaamheden worden er soms fietsen verwijderd of verplaatst. Op deze pagina lees je de meest recente verwijderacties en kun je zien wat er met je fiets is gebeurd.

Staat of stond je fiets niet op een van onderstaande locaties? Dan kan het zijn dat je fiets door de gemeente is verwijderd omdat de fiets verkeerd stond gestald of te lang op een bepaalde plek was geparkeerd. Lees meer>>

Smakkelaarsveld
Op maandag 21 augustus worden de fietsenrekken op het Smakkelaarsveld weggehaald die buiten de hekken van de stalling staan. Deze stalling blijft maar wordt een onbewaakte stalling.

Je kunt je fiets parkeren in de nieuwe Stationspleinstalling die op maandag 7 augustus in gebruik genomen wordt en 21 augustus officieel geopend wordt. Daar is dan plek voor 6000 fietsen, en dat maakt de stalling de grootste van Nederland. We bouwen nog verder aan deze stalling tot eind 2018, dan is de Stationspleinstalling zelfs de grootste ter wereld met 12.500 plekken. Je kunt je fiets ook in ‘de Buurt’ stallen: een onbewaakte stalling bij de ingang van de Sijpesteijntunnel. De fietsloods op het Smakkelaarsveld sluit op 7 augustus. 

Willemsviaduct
Op 14 augustus wordt op het Willemsviaduct een rij fietsenrekken verwijderd. Het gaat om de rij rekken parallel aan de rijbaan aan de kant van het Moreelsepark. Op 14 augustus start de aanleg van het fietspad vanaf de Bartholomeusbrug tot aan de Marga Klompébrug. In de toekomst kun je dan vanaf het Ledig Erf tot aan het Paardenveld langs de singel fietsen.

Verwijderde fiets ophalen
Verwijderde fietsen worden overgebracht naar het Fietspunt aan de Wilhelminalaan. Deze fietsen zijn daar binnen twee maanden gratis op te halen met een passende fietssleutel. Kijk voor openingstijden en precieze locatie van het Fietspunt op: http://fietspunt.net.