Verwijderen fietsen

In verband met bouwwerkzaamheden worden er soms fietsen verwijderd of verplaatst. Op deze pagina lees je de meest recente verwijderacties en kun je zien wat er met je fiets is gebeurd.

Staat of stond je fiets niet op een van onderstaande locaties? Dan kan het zijn dat je fiets door de gemeente is verwijderd omdat de fiets verkeerd stond gestald of te lang op een bepaalde plek was geparkeerd. Lees meer>>

Moreelsepark
Op maandag 6 maart zijn de fietsenrekken en losstaande fietsen aan het Moreelsepark verwijderd vanwege werkzaamheden. Vanaf donderdag 23 maart staan er aan het Moreelsepark nieuwe dubbele fietsrekken, in totaal 450 plekken. In de tussentijd kun je je fiets parkeren in de stalling op het Willemsviaduct. Het OV-fietspunt blijft, ook tijdens de werkzaamheden.

Stationsplein
Vanaf maandag 20 maart kun je je fiets niet meer parkeren aan het Stationsplein. Beide bewaakte stallingen aan het Stationsplein blijven wel in gebruik. Het bouwterrein aan het Stationsplein wordt groter in verband met de aanleg van het tram/busstation en Het Platform.
De situatie voor fietsers en voetgangers aan het Stationsplein verandert. De nieuwe looproute is onder de overkapping. Daarom kunnen daar geen fietsenrekken meer staan. Alternatieven zijn de twee bewaakte fietsenstallingen aan het Stationsplein, en de nieuwe stalling aan het Moreelsepark en de stalling op het Willemsviaduct.


Smakkelaarsveld

Medio maart zijn 800 plekken verwijderd op het Smakkelaarsveld. Deze fietsrekken zijn verplaatst naar het Moreelsepark en fietsenstalling ‘de oksel’.

Verwijderde fiets ophalen
Verwijderde fietsen worden overgebracht naar het Fietspunt aan de Wilhelminalaan. Deze fietsen zijn daar binnen twee maanden gratis op te halen met een passende fietssleutel. Kijk voor openingstijden en precieze locatie van het Fietspunt op: http://fietspunt.net.