Actueel

Reuzendak wordt gebouwd: andere looproutes Utrecht Centraal

17 Augustus


Naast, onder en boven Utrecht Centraal, aan de kant van Hoog Catharijne, wordt momenteel volop gewerkt. Naast het station komt het reuzendak (ook bekend als bollendak) boven het nieuwe Stationsplein. Onder de stationshal wordt gewerkt aan het nieuwe tram- en busstation en het laatste deel van de grootste fietsenstalling ter wereld. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wijzigt vanaf vrijdagavond 18 augustus de looproute richting taxi’s, Laan van Puntenburg en Moreelsepark. Ook is de stationspassage, de looproute ‘buitenlangs’ de stationshal, tijdelijk niet als doorgaande route te gebruiken.

Lees meer »

The Green House: open in voorjaar

15 Augustus


Aan de Croeselaan opent in het voorjaar van 2018 paviljoen the Green House. Aan de voet van de Moreelsebrug en  naast Rijkskantoor De Knoop.

De bouw van deze horeca- en ontmoetingsplek start in september. Hierbij worden materialen uit de oude Knoopkazerne hergebruikt, zoals de gevelplaten. Ook worden bij de bouw voorgefabriceerde elementen gebruikt, waardoor de bouw van het paviljoen maar drie maanden duurt.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief