Actueel

Infoavond Stationsgebied - dinsdag 29 januari

21 Januari


Op dinsdag 29 januari is er een infoavond - schouw - Stationsgebied. Op deze avond zijn er 4 presentaties van de mensen die het werk uitvoeren. Zij vertellen over:

  • De werkzaamheden aan de Catharijnesingel
  • De bouw van de fietsenstalling Stationsplein
  • Central Park: de bouw is begonnen
  • Galaxy Tower: een nieuw hotel en woningen aan het Jaarbeursplein
Lees meer »

Nieuwe Stationspleinstalling: dit jaar helemaal van jou

15 Januari


Dit jaar opent het tweede deel van de Stationspleinstalling. De stalling heeft dan 12.500 plekken en is daarmee de grootste stalling ter wereld. Er is met de opening ook weer een doorgaand fietspad tussen Smakkelaarsveld en Moreelsepark: dat fietspad loopt dwars door de nieuwe stalling.

Lees meer »

Op de weg, naar het water

14 Januari


De rondingen van de Marga Klompé brug worden beetje bij beetje weer zichtbaar. De oude tunnelbak was op deze plek volgestort met zand, met een tijdelijke fietsenstalling erbovenop.

De stalling is dicht, het zand bijna weg. Nadat het zand weg is wordt deze week begonnen met weghalen van het asfalt. Hierna breken we de tunnelbak op deze plek af. Volgend jaar stroomt hier weer water.

Lees meer »

Kasteel Vredenburg in de nieuwe singel

13 Januari


Waar je nu je harinkje hapt op de markt, luistert naar klassiek of naar Boef en waar je shopt tot je erbij neervalt: dáár stond vroeger kasteel Vredenburg. In de nieuwe Catharijnesingel onder Hoog Catharijne is een deel van kasteel Vredenburg weer te zien: restanten van de noordwest toren. Volgend jaar stroomt hier weer water langs. Ook zonder bootje te zien, gewoon tijdens het shoppen door de vijver in Hoog Catharijne naar beneden kijken.

Meer kasteel In de fietsenstalling Vredenburg zijn de restanten van de oude noordoost toren te zien en in de garage Vredenburg is ook een deel van de oude hoofdpoort te zien.

Lees meer »

Zitten drie meeuwen in de vijver

12 Januari


Op het Jaarbeursplein kabbelt water in de nieuwe vijver. De vijver  bestaat uit vier onderdelen van verschillende hoogtes. Het water loopt over van het ene naar het andere deel. Een filter en een combinatie van planten en bacteriën zorgt voor de natuurlijke zuivering van het water. De meeuwen zijn al fan.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief