Actueel

Meer is meer. 900 Extra plekken in Jaarbeurspleinstalling

12 Juli


De Jaarbeurspleinstalling heeft 900 extra plekken. De spiksplinterglimmendegloedjenieuwe stalling van het WTC is verbonden met de bestaande Jaarbeurspleinstalling en kan vanaf nu door iedereen gebruikt worden. Da's aardig van het WTC; en fijn voor Utrecht.  

De rekken zijn ook aangesloten op P-route fiets: het digitale verwijssysteem, waardoor je op de straatborden of via een app kunt zien hoeveel plekken in de fietsenstallingen vrij zijn. De 900 extra plekken vind je door in de stalling Jaarbeursplein de bordjes WTC te volgen naar de 2e verdieping.

Lees meer »

Metamorfose030. Swipe away.

3 Juli


Als je in de zon ligt op het Paardenveld of over het Stationsplein naar de sale in Hoog Catharijne sjokt, weet je soms niet meer hoe het ooit was op die plek. Op de nieuwe site metamorfose030 swipe, of slide, of schuif je moeiteloos van 2007 naar 2018.

Swipe away en zie de betonnen mini-snelweg plaatsmaken voor de singel, zie TivoliVredenburg verrijzen, kun je nog een keer terug naar het taxiplatform, en snel door naar het Stationsplein. Dag sporthal, hallo Stadskantoor.

Lees meer »

De ster vertrekt, het water arriveert, de ster komt terug

29 Juni


Utrecht wordt weer omsingeld. In 2020 is de singel weer rond. Op de plek op 'de bult' waar nu kunstwerk Grote ster van André Ramseyer staat komt weer water te stromen.

De voorbereidingen voor het terugbrengen van het water zijn in volle gang. Maandag 2 juli komt een vrachtwagen met een grijparm die het kunstwerk oppakt en inlaadt. Het beeld wordt opgeslagen in een depot: daar wordt het schoongemaakt en waar nodig opgeknapt.

Lees meer »

Rain rain, go away, go away: 1.600.000 liter water gaat ondergronds

26 Juni


In de jaren 70 van de vorige eeuw hadden ze geweldigen ideeën: singels dempen, snelwegen door de binnenstad aanleggen; you name it. (En alles was oranje en ABBA had hits.)

Tegelijk met het dempen van de singel is, tussen Paardenveld en Willemsplantsoen, een ondergrondse betonnen koker aangelegd. Deze koker verbond het water van de singel met het stromende water van de Oudegracht bij de Weerdsluis. Die ondergrondse koker is inmiddels allang weer buiten gebruik en de singel wordt weer teruggebracht. De koker is veelal gesloopt maar onder het Willemsplantsoen krijgt de koker een tweede leven.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief