Actueel

Vaarwel Skyscraper

18 September


Zelfs de bloemen kijken weg. Ze kunnen het afscheid nu al niet aan…

De walvis gaat Utrecht verlaten. Driekwart jaar lang verrees ze uit de singel voor TivoliVredenburg. Een symbool voor schoon water en steden die de toekomst aankunnen. Toeristen wilden met haar op de foto en Utrecht sloot haar in het hart. Ze werd een beetje van ons.

Ze had een naam, weet je dat? Skyscraper. In de nacht van 22 op 23 september slaat ze haar vinnen uit. Richting Azië om haar mooie werk daar voort te zetten. We danken haar hartelijk voor de tijd die ze bij ons doorbracht. Vaarwel Skyscraper…

Zeg dat je niet hoeft te gaan schat
Dat je aan mij echt genoeg had
Zeg dat je niet hoeft te gaan schat
Ga schat, want je moet, ik weet je moet…

Lees meer »

Rondwandeling stationsgebied - zaterdag 5 oktober

17 September


Iedere eerste zaterdag van de maand kan het. Dus nu op 5 oktober. Dan kun je met een gids door het Stationsgebied Utrecht wandelen. Dé mogelijkheid om te horen én zien wat er precies gebeurt op straat, rond het station, het Jaarbeursplein en in Hoog Catharijne.

Lees meer »

Game of Thrones op het Smakkelaarsveld?

11 September


Drakenmoeder Daenerys Targaryen en de ijzeren troon moeten we missen maar de draken dalen neer in Utrecht. Vanaf het eerste kwartaal van 2020 bewaken ze de spiksplinternieuwe bewonersingang van Hoog Catharijne aan de Smakkelaarskade.

Lees meer »

Schouw Stationsgebied - infoavond dinsdag 8 oktober

9 September


Op dinsdag 8 oktober is er weer een infoavond, een schouw, over de uitvoering in het Stationsgebied Utrecht.

Op deze avond zijn er 4 presentaties van de mensen die het werk uitvoeren.

  • Kunst in het Stationsgebied
  • Platform, een microcity
  • Smakkelaarsveld
  • Rondje Stationsgebied in sneltreintempo
Lees meer »

Een gat voor de toren

2 September


Bij het 90 meter hoge Central Park aan de Mineurslaan komt een parkeergarage van 5 lagen. Dat is een heel diep gat. En je weet: wie een gat graaft voor een ander, legt er een brug overheen. In dit geval maar liefst 2 bruggen van 9 meter breed en 50 meter lang.

Dat is handig want zo kunnen we bouwmateriaal over het gat blijven aanvoeren. En we halen vanaf een brug ook grond en water eronder weg. Zo maken we een diepe kuip en ergens in november storten we daar 2.800 m3 onderwaterbeton in. Dat is speciaal beton dat niet ‘oplost’ in water voordat het hard is. Intussen gaat de bouw van de toren gewoon door.

Zo, jij hebt ook weer wat interessants te vertellen op de volgende familieverjaardag! :-)

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief