Actueel

Het Platform: Utrecht centraal, centraler, centraalst

15 Maart


Het Platform wordt gebouwd bovenop het nieuwe tramstation, naast het Stationsplein en tussen Utrecht Centraal, Hoog Catharijne en de Moreelsebrug. Eind dit jaar is de oplevering.

Lijn 41 naar Wijk bij Duurstede stopt hier al een tijdje niet meer. Het oude 'streekbusstation' sloot in de zomer van 2016.

Cock Waardenburg neemt je mee naar de 1-na-bovenste etage.

Lees meer »

Op een bedje van beton

8 Maart


De grond zit vol, vol met kabels en leidingen: internet, elektriciteit you name it. Bij het slopen van het stuk Noordertunnel dat niet meer in gebruik is laten we een stukje tunnel in de grond zitten: het dak van de oude tunnel fungeert hier als een betonnen bedje voor de kabels en leidingen erboven.

Lees meer »

Noordertunnel: hij is van jou

7 Maart


Hij is van mij
Hij zegt dat ik alles voor hem ben
Dat ik hem het allerbeste ken
Dat hij aan mij denkt op elk moment
Hij is van mij
Het maakt niet uit wat je van mij dacht
Meisje, weet je niet dat 'ie op mij wacht?
Ik doe hem het beste elke nacht
Hij is van mij

De Noordertunnel is weer helemaal van jou vanaf vrijdag 29 maart 06.00u. De nieuwe ingang van de tunnel aan de kant van het Smakkelaarsveld zit in het Noordgebouw.


Lees meer »

Ready for rekken

7 Maart


Nu nog maagdelijk leeg, maar het is bijna lente en dan komen de eerste rekken in het nieuwe deel van de Stationspleinstalling. In augustus opent het tweede deel van de stalling.

Drie lagen ruimte voor fietsers en een doorgaand fietspad tussen Moreelsepark en Smakkelaarsveld (en andersom ook). Als de hele stalling opent, is er plek voor 12.500 snelheidsmonsters, gammele gevaartes en andere fietsen.

Lees meer »

Check die webcam. De singel komt eraan.

6 Maart


De zon schijnt, de lente komt eraan. En de singel ook.

Via de nieuwe webcam volg je de sloop van de betonnen bak van de oude mini snelweg, het verplaatsen van bomen, en uiteindelijk; de aanleg van de nieuwe singel. Volgend jaar, in 2020 is Utrecht weer omsingeld, zoals het hoort en zoals het eeuwen was.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief