Actueel

Op de hoogte met de Nieuwsbrief Lombokplein

16 Februari


Over enkele jaren herken je het Westplein niet meer terug. Asfalt en fietsklemmen maken plaats voor groen, nieuwe woningen, een stadsstraat en de Leidse Rijn waar je straks kunt doorvaren tot de singel. Stap voor stap verandert het Westplein in het Lombokplein.

Vrijdag 16 februari is de eerste nieuwsbrief Lombokplein verstuurd, op de hoogte blijven en je aanmelden voor de nieuwsbrief kan via: www.utrecht.nl/nieuwsbrieflombokplein.

Lees meer »

Stationsplein Utrecht > van jou

14 Februari


Stationsplein: love is in the air. Vanaf nu kan iedereen verliefd worden op het nieuwe Stationsplein, of ernaast, of eronder. Of gewoon de trein halen.

Op Valentijnsdag om 15.00u opende het eerste deel van het nieuwe plein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Love is in the air. Voortaan loop je vanuit Utrecht Centraal via buiten naar Hoog Catharijne of het Smakkelaarsveld. Op het plein zijn twee ook ingangen naar de fietsenstalling onder het plein.

Lees meer »

Stationsplein: op Valentijnsdag is love in the air

13 Februari


Stationsplein: op Valentijnsdag is love in the air. Woensdag 14 februari kan iedereen verliefd worden op het nieuwe Stationsplein, of ernaast, of eronder.

Op deze Valentijnsdag om 15.00u opent het eerste deel van het nieuwe plein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Love is in the air. Voortaan loop je vanuit Utrecht Centraal via buiten naar Hoog Catharijne of het Smakkelaarsveld.

Lees meer »

Patatstraat 1973-2018

13 Februari


1973 Gaf de wereld hits als Eres Tu, Ein Festival Der Liebe, 't Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer én de patatstraat. Je kon er terecht voor bloemen, de streekbus, bloemen, planten, chocola, Het Vrije Volk, chinees én patat.  

De stationstraverse, oftewel de ‘patatstraat’, wordt gesloopt. Miljoenen en miljoenen mensen liepen over het smalle stukje tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Om patat te halen of om de bus te halen, om te gaan shoppen, of gewoon om zo snel mogelijk naar de Oudegracht te komen. De traverse maakt plaats voor het tweede deel van het Stationsplein en voor de grootste fietsenstalling ter wereld eronder.

Vanaf 14 februari 15.00uur wandel je vanuit Utrecht Centraal over het nieuwe Stationsplein naar Hoog Catharijne en het Smakkelaarsveld. Op woensdagavond 14 februari sluit de traverse.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief