Werkzaamheden

Drie nachten verkeershinder voor auto's Paardenveld

13 Oktober


Het kan je niet ontgaan zijn; op het Paardenveld wordt gewerkt. Volgend jaar moet er hier weer water stromen; om dat mogelijk te maken wordt de hele (voormailige) rotonde op de schop genomen. Rijbanen veranderen, rotondes worden t-splitsingen, en fietsstroken worden verlegd.

Lees meer »

Fietspad bij Westplein tijdelijk afgesloten

19 September


Vanaf maandag 22 september is het fietspad aan het Westplein langs het NH Hotel tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Fietsers worden omgeleid over het Jaarbeursplein. De afsluiting duurt minimaal vijf dagen en het werk is, als alles volgens planning verloopt, voor het weekend weer klaar. Voetgangers kunnen wel over de stoep langs het werk lopen. Bij de afsluiting en langs de omleidingsroute worden verkeersregelaars ingezet. De omleiding is ook met borden aangegeven.

Lees meer »

Werkzaamheden in en om fietsenstalling Smakkelaarsveld

25 Augustus


Vanaf dinsdag 26 augsutus zijn er werkzaamheden op het Smakkelaarsveld. Het bestaande riool wordt in fases vanuit het hoofdriool van de Catharijnesingel doorgetrokken over het Smakkelaarsveld richting Leidseveertunnel.

Het werkterrein ligt gedeeltelijk op het terrein van de (beheerde) fietsenstalling. Daarom worden daar een aantal fietsenrekken verwijderd, vier bomen gekapt, en de in-/uitgangen van de fietsenstalling gewijzigd.

Eind oktober zijn deze werkzaamheden afgerond en worden de fietsenrekken weer teruggeplaatst.

Lees meer »

Fietsoversteek Vredenburg stukje verlegd

21 Augustus


Per 1 september stoppen er weer bussen op de halte Vredenburg. De halte Vredenburg, aan de kant van TivoliVredenburg, krijgt in de week van maandag 25 augustus de juiste lengte: zodat er genoeg ruimte is voor de bussen.

Lees meer »

Voorbereidende werkzaamheden Rabobrug

11 Augustus


De werkzaamheden rondom de Knoopkazerne gaan nu echt beginnen. Deze maand start de aannemer met het inrichten van een bouwplaats voor het dempen van (een deel van) de Kruisvaart. De bouwplaats ligt achter de voormalige kazerne en heeft de ingang aan de Mineurslaan aan de kant van het Beatrixgebouw.

Lees meer »

Leidseveertunnel vanaf 1 september afgesloten voor bussen en auto’s

5 Augustus


De Leidseveertunnel is vanaf 1 september tot december 2015 afgesloten voor bussen en auto’s. In deze periode wordt er een nieuw viaduct gebouwd; hierdoor is er helaas geen ruimte om de busbaan open te houden. Het viaduct komt vanaf het Smakkelaarsveld over de toekomstige Leidsche Rijn richting Utrecht Centraal.

Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de tunnel.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief