Werkzaamheden

881 stuks damwand voor Jaarbeurspleingarage

1 Februari


Voor de nieuwe parkeergarage onder het Jaarbeursplein gaan er 881 damwandplanken de grond in. Eén zo’n plank is 19,5 meter hoog en wordt in 45 minuten de grond in gedrukt.

Wanneer alle damwanden in de grond zitten gaan we in juni of juli graven; er komt dan een groot gat van zo'n 12,5 meter diep.

Lees meer »

Moreelsebrug overspant straks alle treinsporen

20 Januari


Als een soepele slang slingert de ranke Moreelsebrug zich eind 2016 over alle Utrechtse treinsporen heen; een directe fiets-wandelverbinding tussen de Jaarbeurskant en de binnenstad. In het weekend van 23 januari wordt de eerste helft ingehesen, vertelt bouwmanager Huub Steggehuis van ProRail. ProRail bouwt de brug in opdracht van de gemeente Utrecht. Wat staat er allemaal te gebeuren de komende tijd?

Lees meer »

+ 90 meter

19 Januari


In het weekend van 22 januari krijgt de Moreelsebrug er 90 meter brugdek bij. We bouwen van Croeselaan richting Moreelsepark. Er worden brugdekken gehesen en geplaatst tot en met het perron van spoor 14/15.

Lees meer »

De Moreelsebrug komt over de sporen heen

12 Januari


De Moreelsebrug komt over de sporen. Van maandag 11 januari tot en met maandag 25 januari zie je beetje bij beetje meer Moreelsebrug in Utrecht verschijnen. Deze weken worden brugdelen aangevoerd en geplaatst.

Lees meer »

Vuur voor de tramrails

4 November


De nieuwe bus- en trambaan die loopt vanuit busstation Jaarbeurszijde, over de Van Sijpesteijnkade, door de Leidseveertunnel naar het Smakkelaarsveld gaat in december open voor bussen.

Lees meer »

Wijziging fietsroute Smakkelaarsveld

17 December


Op het Smakkelaarsveld wordt gebouwd, onder andere aan de nieuwe bus- en trambaan naar de Leidseveertunnel.

Voor het aanbrengen van de fundering blijkt iets meer werkruimte nodig te zijn. Daarom worden de bouwhekken langs het werkterrein op donderdag 18 december opgeschoven over het huidige fietspad, richting de fietsloods.

Het fietspad tussen Leidseveer (Leidseveertunnel) en Smakkelaarskade (station) wordt daarom afgesloten. Fietsers kunnen het Smakkelaarsveld oversteken aan de andere kant van de fietsloods (zie kaartje). Voor voetgangers zijn er geen veranderingen.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief