Werkzaamheden

Het dak gaat erop

18 Juni


Utrecht Centraal krijgt weer een nieuw stuk dak erbij. We zijn gestart met het plaatsen van dakplaten aan de noordkant van het station. Dit is vanaf de Jaarbeurskant van het station goed te zien. Aan de noordkant van het station wordt tot dit najaar totaal 15.000 vierkante meter dak gelegd.

Lees meer »

Werkzaamheden Van Sijpesteijnkade

18 Juni


Deze week zijn de werkzaamheden gestart voor het tijdelijk dempen van een gedeelte van de Leidsche Rijn. Het gaat om het gedeelte tussen de weg naar het Park Plaza Hotel en de tunnel onder de sporen door. In de tunnel blijft het water wel zichtbaar. Bagger, oude fietsen en andere rommel worden deze week uit het water gehaald. Vissen vinden hun weg via een ondergrondse duiker naar open water aan andere kant van het Westplein.

Lees meer »

Bouw Paardenveldbrug begonnen

17 Juni


Maandag 16 juni is de bouw van de Paardenbrug begonnen. Via de Paardenveldbrug steken voetgangers, fietsers en het expeditieverkeer van TivoliVredenburg straks de nieuwe singel over tussen Wijk C en de Daalsesingel.

Het ontwerp is een tweelingzusje van de Marga Klompébrug bij het Moreelsepark. In tegenstelling tot de Marga Klompéburg wordt deze brug wel direct op haar definitieve plek gebouwd. Dat kan, want er is voldoende ruimte beschikbaar.

De geplande oplevering van de Paardenveldbrug is maart 2015.

Lees meer »

Eerste sporen Utrecht Centraal ontward

11 Juni


Terwijl Nederland eropuit trok tijdens de Pinksterdagen, werd er rond Utrecht keihard doorgewerkt aan de vernieuwing en herinrichting van de sporen.

Hiermee is de eerste stap gezet naar een nieuwe inrichting van de sporen in Utrecht. 66 wissels zijn aangepast om de wirwar van sporen straks uit elkaar te kunnen trekken. Onze huisfotograaf was erbij.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief