Werkzaamheden

Vuur voor de tramrails

4 November


De nieuwe bus- en trambaan die loopt vanuit busstation Jaarbeurszijde, over de Van Sijpesteijnkade, door de Leidseveertunnel naar het Smakkelaarsveld gaat in december open voor bussen.

Lees meer »

Wijziging fietsroute Smakkelaarsveld

17 December


Op het Smakkelaarsveld wordt gebouwd, onder andere aan de nieuwe bus- en trambaan naar de Leidseveertunnel.

Voor het aanbrengen van de fundering blijkt iets meer werkruimte nodig te zijn. Daarom worden de bouwhekken langs het werkterrein op donderdag 18 december opgeschoven over het huidige fietspad, richting de fietsloods.

Het fietspad tussen Leidseveer (Leidseveertunnel) en Smakkelaarskade (station) wordt daarom afgesloten. Fietsers kunnen het Smakkelaarsveld oversteken aan de andere kant van de fietsloods (zie kaartje). Voor voetgangers zijn er geen veranderingen.

Lees meer »

Drie nachten verkeershinder voor auto's Paardenveld

13 Oktober


Het kan je niet ontgaan zijn; op het Paardenveld wordt gewerkt. Volgend jaar moet er hier weer water stromen; om dat mogelijk te maken wordt de hele (voormailige) rotonde op de schop genomen. Rijbanen veranderen, rotondes worden t-splitsingen, en fietsstroken worden verlegd.

Lees meer »

Fietspad bij Westplein tijdelijk afgesloten

19 September


Vanaf maandag 22 september is het fietspad aan het Westplein langs het NH Hotel tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Fietsers worden omgeleid over het Jaarbeursplein. De afsluiting duurt minimaal vijf dagen en het werk is, als alles volgens planning verloopt, voor het weekend weer klaar. Voetgangers kunnen wel over de stoep langs het werk lopen. Bij de afsluiting en langs de omleidingsroute worden verkeersregelaars ingezet. De omleiding is ook met borden aangegeven.

Lees meer »

Werkzaamheden in en om fietsenstalling Smakkelaarsveld

25 Augustus


Vanaf dinsdag 26 augsutus zijn er werkzaamheden op het Smakkelaarsveld. Het bestaande riool wordt in fases vanuit het hoofdriool van de Catharijnesingel doorgetrokken over het Smakkelaarsveld richting Leidseveertunnel.

Het werkterrein ligt gedeeltelijk op het terrein van de (beheerde) fietsenstalling. Daarom worden daar een aantal fietsenrekken verwijderd, vier bomen gekapt, en de in-/uitgangen van de fietsenstalling gewijzigd.

Eind oktober zijn deze werkzaamheden afgerond en worden de fietsenrekken weer teruggeplaatst.

Lees meer »

Fietsoversteek Vredenburg stukje verlegd

21 Augustus


Per 1 september stoppen er weer bussen op de halte Vredenburg. De halte Vredenburg, aan de kant van TivoliVredenburg, krijgt in de week van maandag 25 augustus de juiste lengte: zodat er genoeg ruimte is voor de bussen.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief