Actueel

Rondwandeling stationsgebied - zaterdag 7 maart

20 Februari


Op zaterdag 7 maart kun je met een gids door het Stationsgebied Utrecht wandelen. Dat is dé mogelijkheid om te horen én zien wat er precies gebeurt op straat, rond het station, het Jaarbeursplein en in Hoog Catharijne.

Wandel je mee?

De wandeling voert langs bouwhekken, de grootste fietsenstalling ter wereld, nieuwe gebouwen, halve gebouwen en een bus-tramstation in wording; op de vraag 'Waar zijn ze mee bezig daar?' heb je na de wandeling zeker antwoord en beeld.

De rondwandeling begint om 11.30 uur in de centrale hal van het Stadskantoor en eindigt om ongeveer 13.30 uur buiten.

Aanmelden: hoeft niet
Verzamelen: voor de ingang van het Stadskantoor, Stadsplateau 1
Prijs: gratis

Lees meer »

Hoezee, een nieuwe ingang van HC

18 Februari


Hoezee, hoezee, hoezee,
Je loopt nu binnen bij HC,

Via de Marga Klompé(brug)

Afgelopen weekend liep je je neus nog plat tegen een dichte draaideur (waarvoor excuses). Nu is hij open. De nieuwe ingang van Hoog Catharijne.

Dat scheelt je ten eerste een bloedneus. Én als je vanaf de kant van de Marga Klompébrug komt, scheelt het je ook nog een aardig stuk tippelen. Houd je meteen adem over om een extra rondje te maken in die spikglimmende nieuwe draaideur.

Lees meer »

Zonder hoogtevrees op de stadsmuur

17 Februari


Kánonne, dát doen ze leuk! Op het stukje singel bij het Willemsplantsoen zie je in het wegdek stenen die daar niks te zoeken hebben. Of wel?

Heel vroeger, toen wij allemaal nog niet geboren waren bouwden de Utrechters een stadsmuur met poorten en torens om de stad te verdedigen. En nu zie je de contouren van een stukje muur en een toren terug in de stenen in de straat. Op de rechte lijnen stond de stadsmuur. Op de rondingen stond een toren. Deze is al in de dertiende eeuw gebouwd. Eerst als een vierkante toren die later is vervangen door een ronde versie. En wat denk je dat daar óp die toren stond..? Kanonnen!

Mooie ideeën komen niet altíjd van onszelf ;-) Jááááren terug kwam een inwoner met het idee iets met de stadsmuur en de toren te doen. Zonder zijn idee had je nu niet zonder hoogtevrees over de stadsmuur en de toren van de middeleeuwse stadsverdediging kunnen lopen…

Lees meer »

Speciaal voor kleine mensen...

4 Februari


Kleine mensen hebben het niet altijd even makkelijk. Zo bouwen ze bijvoorbeeld aan het Jaarbeursplein een hele ‘Galaxy Tower’ achter een schutting. En jij bent te klein om er overheen te kijken. Welnu…

Speciaal voor iedereen die níét 2 meter 48 is… Een kijkje over en achter de schutting!

Lees meer »

De singel op tijd af? Dan nĂș lijntrekken

29 Januari


Als we de singel op 12 september af willen hebben, dan moeten we nú gaan lijntrekken.

Het klinkt heerlijk. Een voetpad geplaveid met klinkers. Flaneren tussen 16 ruisende bomen. Bijna glijdend rijden over een fietspad van fonkelnieuw asfalt…. En dat allemaal op het stukje singel tussen het Vredenburg en het Poortgebouw.

Lees meer »

In een groen, groen, groen...

27 Januari


Even een handstandje maken op dit veldje gaat je niet lukken. Een potje voetbal...? Je balt rolt in no-time in het gootje. Een wand van groen tegen een spierwit gebouw in hartje centrum.

Dat gebouw heet het Platform en is dus helemaal niet plat. Straks hangen er plantenbakken op de balkons tot aan de 11e verdieping. Er komen daktuinen op de 1e, 3e, 6e en 8e. En dan nu óók nog een groene wand. Je vindt het Platform aan de Moreelsehoek.

Groen in de stad is mooi om te zien en fijn voor de beestjes.
In een groen, groen, groen, groen, knollen- knollenwand…

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief