Verleggen kabels en leidingen Smakkelaarsveld en Wijk C

20 Februari 2008

De aanpak van het Stationsgebied is inmiddels gestart. Niet alleen boven de grond vinden werkzaamheden plaats. Ook onder de grond moet van alles gebeuren om het gebied klaar te maken voor de toekomst. Hier liggen de kabels en leidingen die zorgen dat het stationsgebied elektriciteit, water, gas, riolering en internet heeft.


In het voorjaar start de gemeente met de voorbereidingen voor het verleggen van kabels en leidingen onder o.a. het Smakkelaarsveld en Wijk C. Omdat dit nogal wat consequenties voor omwonenden en passanten heeft, gingen we gisteravond, 19 februari, met hen om tafel. Er waren ongeveer 30 bezoekers op de consultatieavond.
De avond startte met een presentatie over het verleggen van kabels en leidingen. Daarna gingen de bezoekers in twee groepen uiteen.

Hieronder in het kort de informatie over de werkzaamheden en de voorlopige planning van de werkzaamheden aan de kabels en leidingen onder het Smakkelaarsveld en Wijk C:  • mei - juni 2008: boring Knipstraat - Bergstraat = roze lijn
  • juni - augustus 2008: verleggen kabels en leidingen Wijk C - Knipstraat - Nieuwe Daalstraat = blauwe lijn
  • augustus - december 2008: aanleggen zinker Smakkelaarsveld = lichtblauwe lijn
  • oktober - december 2008: verleggen kabels en leidingen Leidseveer - Smakkelaarsveld = rode lijn
  • januari - maart 2009: verleggen kabels en leidingen Smakkelaarsveld - Catharijnesingel = paarse lijn

De routes voor fietsers, bussen en voetgangers Smakkelaarsveld en in Wijk C wijzigen tijdelijk door de werkzaamheden. De plannen hierover zijn gisteren gepresenteerd en werken we nu verder uit. Opmerkingen die zijn gemaakt nemen we hierin mee.

De consequenties van het verleggen van kabels en leidingen voor de bewoners in Wijk C zijn in april bekend en worden dan bij hen huis aan huis verspreid. De definitieve plannen voor Wijk C en Smakkelaarsveld kunt u horen tijdens de presentatie op 15 april, tijdens een extra Schouw.