Overleg over opstapplaatsen touringcars

2 April 2008

Er zijn afspraken gemaakt om overlast door het wegvallen van het Jaarbeursplein als opstapplaats van touringcarbussen zoveel mogelijk te beperken.

Dinsdag 1 april heeft verkeerswethouder Tymon de Weger hierover overleg gehad met directeur Ad Toet van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Het Jaarbeursplein is na 11 april niet langer voor touringcars beschikbaar omdat het plein binnenkort weer eindhalte wordt voor een aantal streekvervoerbussen. (meer informatie en werkzaamheden op utrecht bereikbaar)

De gemeente Utrecht erkent dat eerder over het moment van vertrek gecommuniceerd had moeten worden. “Dit verdient geen schoonheidsprijs”, aldus wethouder De Weger.
Binnen- en buitenlandse touringcarbedrijven hebben in de loop der jaren het plein ontdekt en gebruikt als een opstappunt voor hun reizigers.  De gemeente biedt vanaf deze week tot 1 juni 2008 het Veemarktterrein als alternatieve opstapplaats aan. Na die tijd kunnen touringcarbussen terecht bij het Muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn. Alleen Eurolines (met lijndiensten naar Europese steden) houdt een halteplaats op het Jaarbeursplein.

Afgesproken is dat de KNV en gemeente inventariseren hoe vaak en wanneer touringcars in Utrecht halteren. Ook is afgesproken dat gemeente en KNV de komende tijd intensief met elkaar contact onderhouden om de informatievoorziening naar de binnenlands en buitenlandse touringcarbedrijven zo goed mogelijk te laten verlopen. Overigens staat het bedrijven vrij naar alternatieve opstapplaatsen in stad en regio uit te wijken.

De wisseling van opstapplaatsen in Utrecht vindt plaats in een relatief rustige periode in de touringcarbranche. De hausse aan wintersportreizen is voorbij en pas eind april trekt de drukte weer aan in verband met de meivakantie.

Hier vindt u de een kaart, inclusief routebeschrijving naar het veemarktterrein
images