Reageren op visies nieuwe Bibliotheek++? Tot en met 22 juni!

12 Juni 2008

De zeven visies op de nieuwe 'Bibliotheek++' naast Utrecht Centraal Station zijn nog tot half juli te bezichtigen op de tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht. Tot en met zondag 22 juni kun je nog je reactie geven op de visies!

De zeven architectenbureaus die zijn geselecteerd voor de nieuwe ‘Bibliotheek ++’ zijn: B.I.G. architecten, 3XN, DOK architecten, Claus en Kaan, VMX, RAPP+RAPP en SeARCH. Op deze website zie en lees je meer over hun visies op het nieuwe gebouw.

Voordat de jury -onder aanvoering van voormalig Rijksbouwmeester van Vlaanderen Bob van Reeth- een keuze maakt uit deze zeven architecten en zijn advies voorlegt aan het college van b en w, horen zij graag de mening van het publiek over de visies. Je kunt bij de tentoonstelling in de Centrale Bibliotheek een formulier invullen, maar je kunt ook het online reactieformulier invullen. Dat is nog mogelijk tot en met 22 juni!

De jury betrekt uw mening bij het selectieproces en het advies aan het college van burgemeester en wethouders. Half juli neemt het college een besluit en wordt de winnende architect bekend gemaakt. De gemeenteraad behandelt het na de zomer van 2008. Pas na goedkeuring van de raad wordt de definitieve opdracht verstrekt aan de architect, en kan het ontwerpproces starten. De visie wordt dan verder ontwikkeld tot schetsontwerp, en vervolgens tot 'Voorlopig Ontwerp' en 'Defintief Ontwerp'.

Hier leest u meer over het gebouw en de locatie.