Doe eens gek, zet je fiets in een rek!

15 Oktober 2008

Op het Vredenburg zijn looproutes, nooduitgangen en ingangen van winkels en woningen vaak geblokkeerd door wild geparkeerde fietsen. Om het Vredenburg toegankelijk, bereikbaar en veilig te houden is er, buiten de klemmen, voor uw fiets helaas geen plaats meer. Om fietsers hierop te wijzen start op 18 oktober de campagne ‘Doe eens gek, zet je fiets in een rek!’.

Op het Vredenburg zijn dan acteurs aanwezig die op een ludieke manier vertellen waarom parkeren buiten de klemmen op het Vredenburg veel overlast geeft. Ze verwijzen en begeleiden mensen naar de alternatieve stallingsplekken. Ook zet de gemeente op en rondom het Vredenburg op de drukste punten extra toezichthouders in. Het kan dan echt niemand ontgaan dat parkeren buiten de rekken in dit gebied niet gewenst is. Fietsers in dit gebied die toch buiten de rekken parkeren, riskeren binnenkort een verwijderde fiets. 

Nu de werkzaamheden op het bouwterrein aan het Vredenburg in volle gang zijn leveren wild geparkeerde fietsten op drukke dagen gevaarlijke situaties en overlast op. De gemeente gaat binnenkort strenger handhaven in dit gebied en fietsen die niet in de klemmen staan verwijderen. Dit verwijderen gebeurt met name op de drukke plekken op en rond het kruispunt en voor de winkels. Op deze manier blijft het gebied een prettig gebied om te winkelen en bereikbaar voor hulpdiensten. 

Zet uw fiets op de juiste plek

Op verschillende locaties rondom het Vredenburg zijn veel extra fietsenrekken geplaatst, zie de plattegrond hiernaast voor plekken waar u uw fiets wél kunt stallen, allemaal op korte loopafstand van het Vredenburg.

Fiets weg?

Verwijderde fietsen worden verplaatst naar de U-stal aan de Catharijnesingel 30, vlakbij het Vredenburg. Hier kunt u uw fiets voor € 0,50 terugkrijgen, op vertoon van uw fietssleutel. Doorgeknipte sloten worden niet vergoed. Iedere maandag verhuizen de verwijderde fietsen naar het fietsdepot aan de Kanaalweg 50. Het depot is geopend op dinsdag van 13.00-17.00 uur, donderdag van 13.00 – 19.00 uur en zaterdag van 10.00 – 14.00 uur. Tegen betaling van €12,50 en op vertoning van uw legitimatie kunt u daar uw fiets weer terugkrijgen. Voor vragen over het fietsdepot en fietsenstallingen belt u met 030 - 286 48 48.

Voor de toekomst

U kunt het niet gemist hebben: op het Vredenburg wordt gebouwd aan een nieuw Muziekpaleis en een woonwinkelgebouw, met eronder een nieuwe fietsenstalling. Utrecht maakt het Stationsgebied de komende jaren klaar voor een mooie toekomst. Bouwen en slopen betekent helaas altijd ook wat overlast. We proberen die overlast zoveel mogelijk te beperken, zodat u tijdens de bouw het gebied gewoon kunt blijven gebruiken.