Econcern en NS Poort ontwikkelen duurzaam energiekantoor

21 Oktober 2008

Evelop, onderdeel van Econcern, en NS Poort hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een duurzaam energie kantoor aan de westzijde van het Utrechtse Stationsgebied. Het gebouw krijgt 25.000m2 bruto vloeroppervlak.

Op dit moment is architectenbureau KOW uit Den Haag bezig met het ontwerp. Econcern draagt zorg voor passende duurzame energietoepassingen in en aan het gebouw. De partijen verwachten begin 2009 de eerste concrete plannen en ontwerpen naar buiten te kunnen brengen. Naar verwachting wordt het pand in 2012 opgeleverd.

Voor de duurzame energietoepassingen wordt gezocht naar een gezonde mix van al bestaande en nieuwe technieken. Zoals warmte en koude opslag, maar ook nieuwe technieken zoals een gelijkstroom elektriciteitsnet. Uitgangspunt is dat de toepassingen economisch en technisch verantwoord zijn en tegelijkertijd richtinggevend voor duurzame energietoepassingen in de toekomst. De keuze voor een stationslocatie draagt bij aan een verminderde uitstoot van CO2. Het kantoor is uitstekend met openbaar vervoer bereikbaar voor gebruikers en bezoekers.

Dirk Berkhout, lid raad van bestuur Econcern en verantwoordelijk voor Evelop: “We zijn zeer verheugd dat we op deze unieke locatie een duurzaam energie kantoor gaan realiseren. Daarnaast zijn we enthousiast over de samenwerking met NS Poort, er ligt een mooi arrangement. Onze uitgangspunten bij de ontwikkeling van utiliteitsbouw met geïntegreerde duurzame energietoepassingen sluiten op elkaar aan.”

Pamela Boumeester, directeur NS Poort: “Wij zijn blij met deze bijzondere samenwerking. In deze constructie werken Evelop en NS Poort als duurzame ontwikkelaars nauw samen. Dergelijke partnerships passen heel goed in de visie van NS Poort. Niet alleen op het gebied van duurzame energietoepassingen, maar ook het uitbreiden van langdurige relaties vinden wij van groot belang.”