Kom naar kasteel Vredenburg kijken!

24 November 2008

Een stuk geschiedenis van Utrecht is weer even zichtbaar. Maak gebruik van de kans op een unieke duik onder de grond en in de geschiedenis! Zaterdag 29 en zondag 30 november zijn op het Vredenburg bijzondere opgravingen te bekijken.

Als voorbereiding op de nieuwbouw is de slotgracht van het 16e eeuwse kasteel Vredenburg over een lengte van 50 meter uitgegraven. Beide dagen zijn archeologen aanwezig om vragen te beantwoorden en toe te lichten wat u ziet. Onder meer de resten van de imposante oostelijke kasteelmuur, schietgaten en zelfs kanonskogels. De resten van het kasteel worden in kaart gebracht en daarna verdwijnen ze weer onder de grond. Maar niet voor lang want de oostelijke kasteelmuur en de noordoost toren worden in de kelders van het nieuwe winkelgebouw zichtbaar gemaakt. Vorig jaar was er ook al een stuk zichtbaar op deze plek, maar nu gaat het om een veel groter gedeelte.

De ingang van het bouwterrein is tegenover de WE-winkel op de hoek van het Vredenburg, bij de tijdelijke fietsenstalling. De opgravingen zijn te bezichtigen op zaterdag 29 november van 10 tot 16 uur en op zondag 30 november van 12 tot 16 uur.