1000 Weesfietsen en fietswrakken verwijderd

23 Juni 2009

Utrecht fietst! En veel ook. Dat is niet alleen gezond voor de fietsers zelf, maar ook beter voor de lucht. Steeds meer Utrechters pakken de fiets naar het Stationsgebied, de gemeente doet er veel aan om te zorgen dat zoveel mogelijk fietsers hun fiets ook netjes kwijt kunnen.

Zo is er op het Smakkelaarsveld in april een nieuwe stalling geopend die in juli dubbel zo groot wordt en dan plaats biedt aan 2.500 fietsen. De stalling is gratis, 24 uur per dag open en er is toezicht.

Weesfietsen en fietswrakken

Helaas staan er in het Stationsgebied ook veel weesfietsen en fietswrakken. Deze fietsen zorgen ervoor dat de schaarse stallingsruimte in het gebied verder beperkt wordt. Om hier wat aan te doen zijn vorige maand zo'n 10.000 fietsen voorzien van een label met daarop aangeven dat als de fiets er na 28 dagen nog zou staan, verwijderd wordt. Vorige week zijn de gelabelde fietsen die er nog stonden opgehaald en weggebracht naar het Fietspunt. Dit bleken er aan het eind van de week een kleine 1.000 te zijn!

Het Fietspunt bevindt zijn aan de Groenewoudsedijk 6 F (industrieterrein Papendorp). Openingstijden: dinsdag en donderdag 08.30 - 16.30 uur. Op vertoon van de fietssleutel, legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs) en na betaling van € 12,50 aan administratiekosten, kunnen de fietsen hier binnen twee weken weer opgehaald worden. Na twee weken worden de fietsen onderhanden genomen en weer rijklaar gemaakt voor toekomstige fietsers. Meer informatie hierover vindt je op: www.fietspunt.net