Tien meter hoge Domtorenglijbaan op het Lepelenburg

3 September 2009

Millie, Jutta, Yara en Tamar van de Agatha Snellenschool gingen vanochtend als eersten van hun 'droomglijbaan' in het Lepelenburg. In 2008 deden vijf scholen in en rond het Stationsgebied mee met de eerste dromenwedstrijd van het CU Kidsfonds.

De 'Domkids' bedachten een ‘nep-Dom’ met daaromheen een spannende glijbaan. In de toren leer je van alles over de historie van de Dom. Wethouder Janssen onthulde de glijbaan op het Lepelenburg.Mobiele glijbaan
De Domtorenglijbaan is een mobiele glijbaan die rondreist langs verschillende locaties in de stad. Van 3 september tot 1 oktober staat de glijbaan op het Lepelenburg. Waar de glijbaan de rest van het jaar zal staan, is te volgen op www.kidsfonds.nl.

CU Kidsfonds
Het CU Kidsfonds is een initiatief van de samenwerkende partners in het Stationsgebied: NS, Prorail, Jaarbeurs, Corio en Gemeente Utrecht. De Domtorenglijbaan wordt daarnaast gesponsord door Procap en JvTv. De herontwikkeling van het Utrechtse Stationsgebied is pas klaar als de kinderen van nu, jong volwassenen zijn. Het CU Kidsfonds wil daarom iets doen voor kinderen die in de omgeving van het Stationsgebied wonen. Elk jaar wordt een droom werkelijkheid en is er een CU Kidsgala voor alle kinderen die meedoen aan de dromenwedstrijd.

Lees hier het colofon van de Domtorenglijbaan.