Voorproefje Lunatics tijdens Utrecht Uitfeest

7 September 2009

Driehonderd Utrechters kunnen tijdens het Utrecht Uitfeest op zondag 13 september een kijkje nemen achter de schermen bij een repetitie van de Lunatics. Om 13.00 uur en 15.00 uur gaat het hek tegenover Hotel Smits even open zodat 150 mensen een half uur een repetitie bij kunnen wonen. Op beide tijden geldt: "wie het eerst komt, wie het eerst maalt".

De bouwput aan het Vredenburg is van 16 tot en met 20 september het decor van de voorstelling 'Feniks Prelude' van buitentheatergezelschap The Lunatics. Feniks Prelude is de eerste in een reeks activiteiten in de bouwputten in het Utrechtse Stationsgebied onder de noemer ‘Passie voor de Bouwput’.

Passie voor de Bouwput
In de jaren van bouwen en bouwoverlast wil de gemeente Utrecht de bewoners van de stad en de mensen die reizen door en werken in het gebied op sportieve of culturele wijze kennis laten maken met de bouwput. Onder de noemer ‘Passie voor de Bouwput’ zullen op verschillende plekken in het Stationsgebied de komende jaren activiteiten en evenementen geprogrammeerd worden. The Lunatics bijten op 16 september aan het Vredenburg het spits af.

Feniks Prelude
De plaats waar het nieuwe Muziekpaleis en woon- winkelgebouw De Vredenburg komen, is er een met een rijke geschiedenis. Vanaf de vroegste tijd van het bestaan van Utrecht was het Vredenburg een levendige plek. Alle historische gebeurtenissen, gebouwen en figuren hebben in de bodem hun sporen nagelaten. 'Feniks Prelude' geeft het verleden de kans om nog een keer te schitteren. Tegelijkertijd geeft de voorstelling een doorkijk naar de bouw komend najaar.

Tickets
De voorverkoop van kaartjes voor 'Feniks Prelude' is gestart. Kaarten zijn zowel bij VVV Utrecht, Domplein, als online via deze website verkrijgbaar voor €5 per stuk (excl. servicekosten). De voorstellingen starten elke avond om 20.15 uur en duren ongeveer een uur. De bouwput is open vanaf 19.45 uur. De ingang bevindt zich tegenover WE aan het Vredenburg.