Kartevenement voor kinderen in Stationsgebied

30 Oktober 2009

De droom van Pim, Sebastiaan, Douwe en Xiao Yi wordt werkelijkheid. De vier jongens uit groep 7 van basisschool De Twijn bedachten een kartevenement voor kinderen; 'Je zit samen met je vriendje in een kart. De één stuurt en de ander leest kaart'.

Hun droomevenement komt er echt met de € 25.000 uit het CU Kidsfonds. De winnaar werd vandaag bekend gemaakt tijdens het tweede feestelijke CU Kidsgala in het Beatrixtheater.

CU Kidsfonds maakt dromen werkelijkheid
Het CU Kidsfonds Utrecht is een fonds van de vijf partners in het Utrechtse Stationsgebied: Cório, Gemeente Utrecht, Jaarbeurs, NS en Prorail. Het fonds realiseert dromen van Utrechtse kinderen van 9 tot 12 jaar. Dit jaar vroeg het fonds aan de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in en rond het Stationsgebied om hun droomevenement te tekenen, te knutselen of te beschrijven. Zo'n 300 kinderen van zes Utrechtse basisscholen stuurden hun dromen in.

De jury, Aleid Wolfsen, burgemeester, Paul van Vlijmen, directeur spoorwegmuseum en Jean Paul de Jong, oud-FC Utrecht voetballer en oprichter van Stichting Klein Galgewaard, kozen de meest originele droom. Tijdens het tweede CU Kidsgala in het Beatrixtheater maakte burgemeester Wolfsen de winnaar bekend. Naast de CU kidsaward 2009 kreeg het winnende team een bedrag van € 25.000 waarmee het door hen bedachte project gerealiseerd wordt.

Meer informatie over het CU Kidsfonds en foto's van het CU Kidsgala zijn te vinden op www.kidsfonds.nl.
 

juryrapport_cu_kidsfonds2009.pdf