Sneltramhalte Utrecht Centraal begin december nieuwe begin-/eindhalte

6 November 2009

Halte Moreelse Park van de sneltram naar Nieuwegein en IJsselstein wordt begin december opgeheven. Halte Utrecht Centraal is dan de nieuwe begin- en eindhalte van de sneltram.

Op Moreelse Park wordt ruimte gemaakt voor kiss&ride en taxi’s. Omdat in de loop van 2010 de bouw van de OV-terminal start, wordt het huidige taxiplateau bij Hoog Catharijne ingericht als werkterrein. Vanaf locatie Moreelse Park kunnen taxi’s de komende jaren ongehinderd door bouwwerkzaamheden hun werk doen. De taxi’s verhuizen begin 2010.

Kiss&Ride en Moreelse Park

Een deel van de tramhalte wordt afgebroken en heringericht. Er komt ruimte voor taxi’s en er komen enkele kiss&ride plaatsen. Het resterende deel van de halte wordt versmald en geschikt gemaakt als keerperron: trambestuurders stoppen er de tram en lopen dan via het perron naar de andere zijde van de tram. Voor reizigers is de halte vanaf begin december niet meer toegankelijk; tramhalte Utrecht Centraal is vanaf begin december de nieuwe begin-/eindhalte.

Taxiverzamelplaats Laan van Puntenburg

In het verlengde van halte Moreelse Park, op de sporen aan de Laan van Puntenburg, komt een taxiverzamelplaats. Dit is geen opstapplaats voor klanten, het is de verzamelplek voor taxichauffeurs. Om deze te kunnen realiseren, wordt één spoor verwijderd en ingericht als taxiparkeerplaats. Op het resterende spoor kan, net als nu gebeurt, defect trammaterieel tijdelijk worden geparkeerd.

Opknapbeurt voor tramhalte Utrecht Centraal

Vanaf eind november wordt tramhalte Utrecht Centraal geschikt gemaakt als nieuwe eindhalte. De halte krijgt een flinke opknapbeurt. Een deel van de overkapping wordt verwijderd, de (rol)trappen worden geverfd en voorzien van nieuwe verlichting en de trap naar de Noordertunnel krijgt een glazen plafond. Daarnaast wordt de halte voorbereid op de komst van de ov-chipkaart en dynamische reisinformatie. De werkzaamheden gebeuren grotendeels ‘s avonds, ’s nachts en in de weekenden. Gedurende de werkzaamheden blijft de tram gewoon volgens de dienstregeling rijden. Reizigers en omwonenden kunnen enige overlast ondervinden van de werkzaamheden aan de halte. Ook kan het verkeer hinder ondervinden van het laden en lossen van materiaal bij de tramhalte.

Omwonenden worden hier nog nader over geïnformeerd via een bewonersbrief.