Spectaculaire start bouw De Vredenburg

2 December 2009

Op spectaculaire wijze vierde Corio gisteravond, 1 december) de start bouw van het winkel- en appartementengebouw De Vredenburg. De Vredenbrug is het eerste onderdeel van de herontwikkeling van Hoog Catharijne. Hiermee start ook de bouw van het gehele Stationsgebied. in mei 2012 openen de deuren voor het winkelend publiek.

Op levensgrote schermen, gemonteerd in een steiger van tien bij acht meter op de bouwput, werd het levensverhaal van Hoog Catharijne verteld. Negen dansers, gekleed in outfits van de jaren ’70 tot de toekomst, brachten het verhaal tot leven. Geen traditionele eerste paal dus. “Een dynamisch project verdient een spectaculaire officiële start”, aldus Menno Overtoom Projectdirecteur Corio.

De start bouw van De Vredenburg markeert voor Corio na jaren van plannen maken het begin van de vernieuwing van Hoog Catharijne. Tegelijkertijd start de bouw van het gehele Stationsgebied. De komende jaren verandert dit gebied ingrijpend. Het water komt terug in de singel en er verrijst onder andere een nieuw Muziekpaleis en Bibliotheek++. Harm Janssen, wethouder Stationsgebied is verheugd: "We gaan nu echt bouwen, en daar ben ik erg blij mee!"

Harm Janssen en John van Haaren op 1e paal evenement De Vredenburg

Foto: Fototeam KenM

In mei 2008 heeft Corio de bouwvergunning al verkregen. Eind oktober dit jaar maakte Corio bekend op 1 december te gaan starten met de bouw op basis van een door haar gemaakte risicoanalyse. Deze inschatting is door de Raad van State, op dinsdagmiddag 1 december, bevestigd. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is door de Raad van State afgewezen.

Naast een start bouw feestje voor genodigden wil Corio, als eigenaar van Hoog Catharijne, ook graag iets doen voor de ondernemers en het winkelend publiek. Begin 2010 biedt Corio een evenement aan in Hoog Catharijne. Meer informatie hierover volgt snel.