Tramhalte Moreelse Park tot 13 december open voor reizigers

2 December 2009

Halte Moreelse Park van de sneltram naar Nieuwegein en IJsselstein blijft tot 13 december open voor reizigers. Per 13 december gaat de halte definitief dicht.

De halte wordt heringericht als keerperron (trambestuurders veranderen er van rijrichting) en er komen parkeerplaatsen voor taxi’s en kiss&ride. Deze parkeerplaatsen zijn nodig omdat in de loop van het nieuwe jaar het taxiplat bij Hoog Catharijne wordt opgeheven in verband met de bouw van het toekomstige Stationsplein Oost.

Werkzaamheden halte Utrecht Centraal

Halte Utrecht Centraal is per 13 december de nieuwe eindhalte van de tram. De halte krijgt een opknapbeurt. De halte wordt schoongemaakt, de (rol)trappen worden geverfd en voorzien van nieuwe verlichting, de trap naar de Noordertunnel krijgt een glazen plafond en een deel van de overkapping wordt verwijderd. Daarnaast wordt de halte voorbereid op de komst van de ov-chipkaart en dynamische reisinformatie.

Werktijden en overlast

De werkzaamheden starten in de week van 7 december en duren naar verwachting tot in januari (tussen Kerst en Oud & Nieuw wordt niet gewerkt). Als het mogelijk en veilig is, wordt overdag -buiten de spitstijden- gewerkt. Echter een deel van werkzaamheden gebeurt ’s nachts. Dit is vanwege de dienstregeling en voor de veiligheid (het onder hoge druk reinigen en het plaatsen van hoge steigerdelen kunnen bijvoorbeeld alleen uitgevoerd worden als de bovenleiding van de tram spanningsloos is). De werktijden 's nachts zijn van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 00.30 tot 5.30 uur en in het weekend van ongeveer 00.30 tot 7.30 uur. Reizigers en omwonenden kunnen overlast van licht en geluid ervaren van de werkzaamheden aan de halte. Ook kan het verkeer hinder ondervinden van het laden en lossen van materiaal bij de tramhalte.

Werkzaamheden halte Moreelse Park

De werkzaamheden aan halte Moreelse Park starten later dit jaar. Nadere informatie volgt.