Spoor 5 per 1 februari buiten dienst

27 Januari 2010

Op Utrecht Centraal start ProRail met de bouw van nieuwe perronkappen. Spoor 5 is daarom de komende maanden buiten dienst: de Intercity’s van spoor 5 richting Amsterdam/Den Helder enSchiphol vertrekken gedurende de werkzaamheden vanaf een ander spoor.

Vervanging perronkappen
Begin februari 2010 start het vervangen van een aantal perronkappen. Ook de perrons zelf worden opgeknapt. Het perron tussen spoor 5 en 7 is als eerste aan de beurt. Spoor 5 gaat eerst buiten dienst, daarna volgt spoor 7. De bouw van de nieuwe kappen op dit perron duurt naar verwachting een half jaar. Daarna volgen andere perrons.

De nieuwe kappen zijn van lichtdoorlatend gebogen glas met daarin zonnecellen. De vervanging van de perronkappen is onderdeel van de verbouwing van Utrecht Centraal tot nieuwe openbaar vervoerterminal. Meer informatie over de verbouwing van Utrecht Centraal vindt u hier.

Reisinformatie
Alle treinen van spoor 5 arriveren en vertrekken de komende maanden op andere sporen. Reist u doorgaans vanaf spoor 5 richting Amsterdam/Den Helder of Schiphol? Houd dan rekening met een ander vertrekspoor, minder overstapmogelijkheden en/of meer reistijd. Plan uw reis vooraf via:
www.ns.nl, mobiel.ns.nl, www.9292ov.nl
• NS Tickets en Servicebalies en NS-medewerkers
• Informatieborden met vertrektijden