Muzikale en poëtische start bouw Muziekpaleis

16 Februari 2010

Utrecht start met de bouw van het Muziekpaleis op het Vredenburg. Op donderdag 18 februari markeert wethouder Stationsgebied Harm Janssen dit moment met muziek, vuur en poëzie.

Harm Janssen: "De bouw van het Muziekpaleis is een mooi moment in de herontwikkeling van het Utrechtse Stationsgebied. Het wordt een prachtige voorziening op het gebied van muziek en cultuur voor de inwoners en bezoekers van Utrecht. Op een plek aan de singel, daar waar oud en nieuw samen komen."

Op de plek van het oude Muziekcentrum Vredenburg komt een nieuw gebouw met vijf zalen voor pop, jazz, klassiek, cross-over en kamermuziek. Onder supervisie van Herman Hertzberger tekenden Jo Coenen, Thijs Asselbergs en NL Architecten voor het ontwerp. In 2013 kan Utrecht terecht in het nieuwe Muziekpaleis voor het eerste concert.

Bewoners, ondernemers, reizigers en andere bezoekers van de stad zijn op donderdag 18 februari om 17.30 uur welkom op het Vredenburgplein. Wethouder Harm Janssen slaat samen met CU Kids Lucas & Sasmita een damwand de grond in en zorgt voor vuur. Eric Vloeimans, Colin Benders (Kyteman) en Hans van Loenen zorgen in een eenmalig samenspel voor muzikaal spektakel. Warme chocolademelk en Glühwein houden de aanwezigen warm. Stadsdichter Ingmar Heytze bezingt het Muziekpaleis in een voor de gelegenheid geschreven gedicht.