's Nachts doorwerken op de Catharijnebaan

19 Februari 2010

Vanaf a.s. maandag 22 februari wordt er vier nachten achter elkaar doorgewerkt op de Catharijnebaan. Het gaat hierbij om asfalteringswerkzaamheden aan de busbaan en het opnieuw afstellen van verkeerslichten.

Woningen, bedrijven, parkeergarages e.d. blijven bereikbaar. Verkeer wordt omgeleid via alternatieve routes, waaronder de Catharijnebak.
De Catharijnebaan wordt momenteel aangepast, zodat per 12 maart a.s. de Catharijnebak definitief afgesloten en vervolgens gesloopt kan worden. Het verkeer wordt vanaf dan via drie rijbanen ‘bovenlangs’ geleid.

Overlast
Overlast tijdens de werkzaamheden kunnen we helaas niet voorkomen, wel proberen we eventuele overlast voor de buurt zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt er in het algemeen alleen overdag tussen 07.00 en 19.00 uur gewerkt. Helaas worden een aantal werkzaamheden ‘s nachts uitgevoerd omdat ze overdag teveel overlast veroorzaken voor met name het drukke bus- en fietsverkeer van en naar het Centraal Station. Dagelijks rijden hier zo’n 2.600 bussen en meer dan 20.000 fietsers.