Unieke theatervoorstellingen van festival aan de Werf in het Stationsgebied

25 Mei 2010

Op twee unieke locaties in het Stationsgebied vinden de komende dagen theatervoorstellingen van Festival aan de Werf plaats. De voorstelling Busreis naar het verleden en The Glasshouse zijn de moeite waard om te gaan bekijken!

Busrit naar de betekenis van het verleden

Aan de Mineurslaan in het Utrechtse Stationsgebied, op het terrein van het voormalige postsorteerbedrijf van TNT, is nog tot en met 29 mei een voorstelling van theatermaker Ilay den Boer te bekijken. NS en ProRail hebben ervoor gezorgd dat de voorstelling op het nu nog braakliggende terrein kon komen. Dit vanuit de gedachte het Stationsgebied ook tijdens de verbouwing leefbaar te houden. Het theaterstuk ‘Janken en Schieten’ maakt onderdeel uit van het Festival aan de Werf, een jaarlijks terugkerend tiendaags festival dat in mei opduikt op meer dan 15 locaties in Utrecht en de stad doordrenkt. Festival a/d Werf presenteert eigen producties van merendeels jonge, beginnende kunstenaars die de grenzen van het theater opzoeken

Meer informatie over voorstelling busrit naar de betenis van het verleden
Locatie: Mineurslaan
Van 25 t/m 29 mei
(Kaarten zijn € 12,- en te bestellen via de site).
 

The glasshouse 

Muziektheater over wonderen, nieuwe taboes en hartenwensen. Een groep mensen reist naar een plek in de wereld om een wonder mee te maken. Allemaal verwachten ze iets anders. Ter plekke vertelt een cosmic warrior dat hij een visioen heeft gehad. Hij is uitverkoren om de wereld te verlossen van alle problemen. Om dat te laten gebeuren moet hij de wensen van de pelgrims verzamelen voordat het licht verdwijnt. Er is alleen een voorwaarde: alle wensen moeten met hart en ziel worden gedaan. Eclips stelt de vraag of het mogelijk is om zonder de troost van een vooruitgangsgeloof te leven. Of is geloof het nieuwe taboe? Het idee voor deze muziektheatervoorstelling op locatie ontwikkelde Kees Roorda samen met componist Micha Hamel. Ze haalden hun inspiratie uit het verschijnsel van de eclips.

Meer informatie over voorstelling the glasshouse
Locatie: Jaarbeurs Utrecht hoofdingang (entree Oost).
Van 24 t/m 28 mei
(Kaarten zijn € 12,- en te bestellen via de site)