Opening nieuw infocentrum Stationsgebied op Dag van de Bouw

27 Mei 2010

Het compleet vernieuwde Infocentrum Stationsgebied opent op zaterdag 5 juni tijdens de Dag van de Bouw haar deuren voor jong en oud. Er is tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te doen: de bouwput Muziekpaleis is open, kinderen kunnen gratis op de foto en er zijn diverse rondleidingen en presentaties.

Het Infocentrum aan het Vredenburg 40 is al enkele maanden open, maar nog niet in definitieve vorm. Terwijl tijdelijk de archeologische vondsten uit de bouwput Vredenburg getoond werden, is er achter de schermen hard gewerkt aan de nieuwe en definitieve inrichting van het Infocentrum. Maquettes, impressies en filmpjes maken de bezoeker wegwijs in de plannen van ProRail, Corio, NS, Jaarbeurs Utrecht en de gemeente Utrecht voor de grootscheepse verbouwing van het Stationsgebied. Ook is er informatie te vinden over de huidige werkzaamheden en kunnen mensen hun reactie achterlaten in het gastenboek of een e-card versturen vanuit het Infocentrum.

Programma 5 juni

Tussen 11.00 en 16.00 uur is het Infocentrum open en zijn er de volgende activiteiten:

  • Kijk rond in de bouwput Vredenburg en hoor alles over de bouw van het Muziekpaleis
  • Presentaties bouw OV-terminal om: 11.15 – 12.15 – 13.15 – 14.15 – 15.15 uur.
  • Rondwandeling in combinatie met een presentatie van de plannen voor het Stationsgebied om: 11.30 – 12.30 – 13.30 – 14.30 uur.
  • Kinderen kunnen gratis gefotografeerd worden door een professionele fotograaf met het Stationsgebied als achtergrond tussen 12.00 en 16.00 uur.
  • En nog veel meer!

Veel belangstelling

Het infocentrum kon in de eerste maanden op de nieuwe locatie al op veel belangstelling rekenen. Terwijl in de tweede helft van 2009 de bezoekersaantallen in het Gildenkwartier nog rond de 215 per maand lagen, trekt het nieuwe centrum sinds de opening in februari zo ongeveer het tienvoudige, namelijk ruim 2000 bezoekers per maand. Deze stijging komt voornamelijk door veel meer individuele bezoekers. Het aantal groepsbezoeken is ongeveer hetzelfde gebleven.