Drukte tijdens Dag van de Bouw en opening Infocentrum Stationsgebied

7 Juni 2010

De combinatie van de openstelling van de bouwput van het Muziekpaleis tijdens de Dag van de Bouw en de activiteiten rondom de opening van het Infocentrum Stationsgebied trok afgelopen zaterdag veel bezoekers naar het Utrechtse Stationsgebied. Ondanks de hitte kwamen er bijna 540 mensen naar het Infocentrum en 400 naar de bouwput. 

Demissionair minister Eurlings opende de Dag van de Bouw op de bouwlocatie van het Muziekpaleis Vredenburg in het Utrechtse Stationsgebied. Hij deed dit in het bijzijn van Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman, Gerrit Witzel, voorzitter Raad van Bestuur Heijmans en Victor Everhardt, wethouder van de gemeente Utrecht. 

Verkeersminister Eurlings opende de Dag van de Bouw met een vlammend betoog, waarin hij terugblikte op zijn tijd als minister. “Na vele jaren van verlamming in de besluitvorming, zijn wij erin geslaagd forse versnelling te brengen in de aanleg van wegen en spoor. De flexibiliteit van de bouwsector is daarbij van groot belang geweest. Nu moeten we doorpakken, niet alleen voor de bouw maar voor iedereen. De bouw is een onmisbare pijler van de economie, biedt werk aan 500.000 mensen en is goed voor 6% van het BNP. Daarbij wil ik niet onvermeld laten dat er geen sprake is van een tegenstelling tussen bouw en milieu. Integendeel, beiden vullen elkaar aan en zorgen voor een Nederland waar het prettig wonen en werken is.”

Hieronder een foto-impressie. De bovenste drie foto's zijn van de officiele aftrap van de dag van de Bouw in het infocentrum en in de bouwput van het Muziekpaleis. De onderste drie foto's geven een impressie van de rest van de open dag in het Infocentrum: er waren rondwandelingen door het gebied, voorlichters gaven toelichting bij de maquette, ProRail gaf een presentatie van de plannen van de bouw van de OV-terminal en een fotograaf maakte foto's van de kinderen in de stijl van de CU campagne.