'CU-factor' winnaar Kidsfonds 2010

25 Juni 2010

De droom van Youssra, Rachelle, Naomi en Alyne wordt werkelijkheid. De vier meiden van basisschool De Kameleon bedachten een X-factor wedstijd: een talentenjacht voor kinderen van scholen in en rond het Stationsgebied. Hun droomevenement komt er echt met € 25.000 uit het CU Kidsfonds.

De winnaar werd vandaag bekend gemaakt tijdens het CU Kartevenement in de parkeergarage Jaarbeursplein. Het CU Kidsfonds Utrecht is een fonds van de vijf partners in het Utrechtse Stationsgebied: Cório, de gemeente Utrecht, Jaarbeurs, NS en Prorail. Het fonds realiseert dromen van Utrechtse kinderen. Dit jaar vroeg het fonds aan de groepen 5, 6 en 7 van de basisscholen in en rond het Stationsgebied om hun droomevenement te tekenen, te knutselen of te beschrijven. Zo'n 250 kinderen stuurden hun dromen in. 

De prijswinnaar werd bekend gemaakt door Paul van Vlijmen, voorzitter van het Kidsfonds en jurylid. De presentatie van de dag was in handen van Sofie van den Enk, tevens vandaag benoemd tot nieuw jurylid. Naast de CU kidsaward 2010 kreeg het winnende team een bedrag van € 25.000 waarmee het door hen bedachte project gerealiseerd wordt.

juryrapport_def.pdf