750 extra fietsparkeerplekken op het Jaarbeursplein

8 Juli 2010

Vanwege de bouwwerkzaamheden op en rond het Jaarbeursplein, waaronder de sloop van de sporthal en Catharijnehof, richten de gemeente Utrecht en ProRail de fietsparkeerplekken op het Jaarbeursplein anders in.

De reclamemast en het stenen bordes worden verwijderd. Hierdoor komt er ruimte vrij voor een tijdelijke gratis fietsenstalling op het plein met plek voor 1.900 fietsen.
In de nacht van 10 op 11 juli wordt de reclamemast op het plein ontmanteld. Nadat het fundament van de reclamemast gesloopt is, kan in augustus gestart worden met het plaatsen van nieuwe rekken. De huidige fietsenrekken op het plein worden verwijderd en er komen nieuwe, dubbellaagse rekken voor terug. De nieuwe fietsenstalling is 24 uur per dag en 7 dagen per week open, gratis, niet bewaakt en niet beheerd.

Vanaf eind augustus tot half september worden de huidige fietsenrekken in fases afgezet met bouwhekken en vervolgens verwijderd. Fietsen die nog in deze rekken staan worden verplaatst naar nieuwe etagerekken (± 250) voor de Jaarbeurspleingarage aan de Croeselaan. Alleen bij fietsen die aan de bouwhekken vast staan, worden de sloten kapot geslepen. Dit staat vermeld op de bouwhekken.

Naar verwachting wordt de nieuwe fietsenstalling op het Jaarbeursplein na de zomer in gebruik genomen. De stalling is tijdelijk. In de definitieve situatie komt er onder het aan te leggen Stationsplein west een fietsenstalling met plek voor 5.000 fietsen.