Sloop trap op spoor 11 en 12

4 Oktober 2010

Op spoor 11 en 12 werkt ProRail aan de vernieuwing van het perron en de perronkappen. De komende weken zijn er werkzaamheden die mogelijk geluidshinder geven.

Op het perron van spoor 11 en 12 komt een nieuwe en bredere trap naar de Middentunnel. De oude trap wordt daarom verwijderd. Vanaf 6 oktober tot 12 oktober sloopt de aannemer het eerste deel van de trap, later in oktober het tweede deel. Dit gebeurt overdag, van 7.00u tot 16.00u. Het slopen kan geluidshinder geven.

Wat gebeurt er nog meer?

De oude monumentale perronkap van 11 en 12 is inmiddels verwijderd en overgebracht naar het Spoorwegmuseum van de stoomtrein in Goes. De komende maanden werkt de aannemer aan de fundering voor de nieuwe perronkappen en voor de nieuwe OV-terminal.
Deze werkzaamheden worden in principe overdag uitgevoerd. Soms is het echter onvermijdelijk dat er ook ’s nachts of in het weekend gewerkt wordt.

Nieuwe perronkappen met zonnecellen

Medio 2011 staan op het perron langs spoor 11 en 12 de nieuwe perronkappen met zonnecellen. De zonnecellen gaan energie opleveren voor de verlichting, de liften en de roltrappen.

Meer info over de werkzaamheden perrons en perronkappen