Voet- en fietspad Catharijnekade langer afgesloten

10 December 2010

Zowel het voet- als fietspad aan de Catharijnekade blijven langer afgesloten. Vanwege de vorst en de complexiteit van de werkzaamheden heeft de aannemer meer tijd nodig om hier een deel van de oude spuikoker onder de Catharijnebaan te slopen.

De hekken blijven in ieder geval tot eind januari 2011 staan. Voetgangers worden tot die tijd omgeleid via de vlakbij gelegen Korte Koestraat. Fietsers maken gebruik van de omleidingsroutes via Paardenveld en de St. Jacobsstraat. Voorbij de Lange Koestraat is de Catharijnekade weer voor alle verkeer toegankelijk. Omleidingsroutes worden op straat weergegeven door de standaard geel-zwarte borden.

Sloop spuikoker

De oude spuikoker onder de Catharijnebaan is inmiddels buiten gebruik en wordt de komende maanden helemaal gesloopt. Om dit veilig te kunnen doen heeft de aannemer meer ruimte nodig dan nu het geval is. Hierom wordt telkens een deel van de Catharijnekade tijdelijk afgesloten. Als eerste is het deel het dichtst bij het Vredenburg aan de beurt. Hierdoor is er tijdelijk geen voet- en fietsverkeer mogelijk.

Op onderstaande kaart zijn de omleidingsroutes te zien.