1.486 weesfietsen verwijderd

10 December 2010

Heb je je fiets langer dan een maand op dezelfde plek op het station laten staan? Grote kans dat ie er dan niet meer staat. De gemeente heeft alle fietsen die langer dan 28 dagen in dezelfde klem geparkeerd stonden rondom het station verwijderd.

Utrecht fietst! En veel ook. De gemeente doet er veel aan om te zorgen dat zoveel mogelijk fietsers hun fiets ook netjes kwijt kunnen.

Weesfietsen en fietswrakken

Helaas staan er in het Stationsgebied ook veel weesfietsen en fietswrakken. Deze fietsen zorgen ervoor dat de schaarse stallingsruimte in het gebied verder beperkt wordt. Om hier wat aan te doen zijn vorige maand geparkeerde fietsen rondom het station voorzien van een label met daarop aangeven dat als de fiets er na 28 dagen nog zou staan, verwijderd wordt. De afgelopen weken zijn de gelabelde fietsen die er nog stonden opgehaald en weggebracht naar het Fietspunt. Dit bleken er 1.486 te zijn.

Het Fietspunt bevindt zijn aan de Koningin Wilhelminalaan 2a. Openingstijden: maandag t/m donderdag 08.30 - 16.30 uur. Op vertoon van de fietssleutel, legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs) en na betaling van € 12,50 aan administratiekosten, kunnen de fietsen hier binnen twee weken weer opgehaald worden. Na twee weken worden de fietsen onderhanden genomen en weer rijklaar gemaakt voor toekomstige fietsers. Meer informatie hierover vindt je op: www.fietspunt.net.