Taxiplatform sluit voor auto's en taxi's

10 Januari 2011

Het taxiplatform bij Utrecht Centraal sluit op 31 januari 2011 voor auto's en taxi's. De voetgangersroute van en naar de tram blijft voorlopig in gebruik.

Wil je iemand ophalen of wegbrengen kun je met de auto terecht op de nieuwe kiss & ride-plaatsen op het Stationsplein, op de plaats waar voorheen tramhalte Moreelsepark was (zie afbeelding). Kort parkeren is mogelijk in de parkeergarages van Hoog Catharijne.

Taxi's met keurmerk

De nieuwe taxistandplaats is op Busstation Zuid, tegenover de trapopgang naar het station en Hoog Catharijne. De nieuwe standplaats is exclusief toegankelijk voor taxi's met het nieuwe keurmerk Taxikeur Utrecht. De landelijke overheid, de gemeente Utrecht en de taxibranche hebben de handen ineengeslagen om de presentatie en serviceverlening van de Utrechtse taxi te verbeteren. Daar is een keurmerk voor ingevoerd. Een onafhankelijke stichting controleert dit keurmerk en ziet toe op voortdurende kwaliteitsverbetering.

Lees meer over Taxikeur Utrecht

Bouw OV-terminal

Het gebied aan de stadzijde van het station wordt anders ingericht om de bouw van de nieuwe OV-terminal mogelijk te maken. Er komt een bouwterrein waar onder meer een kraan komt te staan voor de eerste sloop- en bouwwerkzaamheden. Het taxiplatform krijgt daarom een nieuwe functie: het wordt een tijdelijke opslagruimte voor de winkels in de stationshal. Ook de KLPD-post die nu nog in de stationshal zit, krijgt hier een tijdelijke ruimte. Later wordt het platform helemaal gesloopt voor het nieuwe Stationsplein Oost: één van de nieuwe entrees tot de nieuwe OV-terminal.

Lees hier meer over de werkzaamheden aan het taxiplatform en op het busstation.