NS Poort werkt samen met VolkerWessels aan Stadskantoor

26 Januari 2011

Gistermiddag zetten ontwikkelaar NS Poort en Boele & van Eesteren en G&S Bouw, ondernemingen van VolkerWessels, hun handtekening onder de aannemingsovereenkomst voor het Stadskantoor.

Stadskantoor Utrecht omvat 66.000 m2 en is een van de grootste gebouwen die de komende drie jaar wordt gebouwd in Nederland. De gemeente Utrecht heeft een huurovereenkomst met NS Poort voor de komende 25 jaar.

De bouw van het Stadskantoor is van groot belang voor de voortgang van de ontwikkeling van Stationsgebied Utrecht en een belangrijke start van de toekomstige ontwikkelingen aan de Westzijde van Utrecht Centraal, het toekomstige Central Business District. In de huidige dalende markt van kantoorontwikkelingen onderscheiden stationsgebieden zich als waardevolle locaties voor bedrijven om zich te vestigen. Het ontwikkelen van kantoren op knooppunten van duurzaam openbaar vervoer genereert veel reizigers- en passantenverkeer en optimaliseert de bereikbaarheid. Een belangrijke reden voor de gemeente om zich te vestigen nabij Utrecht Centraal. Boele & van Eesteren en G&S Bouw hebben hun sporen verdiend bij de realisatie van logistiek- en bouwkundig uitdagende projecten in binnenstedelijke gebieden. De bouw start het 2e kwartaal van 2011. De oplevering staat gepland in 2014.

De realisatie van de nieuwbouw van het Stadskantoor Utrecht is een complex en ambitieus project en bevindt zich direct naast Utrecht Centraal, één van de drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland. Het bouwproject is onderdeel van een complex binnenstedelijke gebiedsontwikkeling waarin onder andere een nieuwe OV-terminal door ProRail wordt gebouwd. De voetgangersroute tussen Hoog Catharijne en het Jaarbeursplein blijft tijdens de eerste periode van het bouwproces direct naast en boven het bouwterrein in gebruik.


Stadskantoor Utrecht

Het Stadskantoor zelf krijgt een prominente ingang bij de hoofdentree van het nieuwe Utrecht Centraal. Deze is gelegen bij het Jaarbeursplein aan de Centrumboulevard, de belangrijkste oostwest verbinding langs station Utrecht Centraal. Bewoners en ondernemers kunnen er straks terecht voor bijna alle gemeentelijke producten en diensten. In totaal komen er 2.500 werkplekken, 2.200 stallingsplaatsen voor fietsen en circa 270 kantoorgebonden parkeerplaatsen.