25e Schouw

15 Maart 2011

Op dinsdagavond 15 maart was er een Schouw met 40 bezoekers. Deze 25e Schouw startte met een rondwandeling in het Stationsgebied met als thema fietsparkeren.

Erik Suik vertelde over de huidige situatie rondom het fietsparkeren en welke tijdelijke voorzieningen er op dit moment zijn. In de definitieve situatie zijn er 22.000 overdekte, inpandige fietsparkeerplaatsen rondom het station én in de rest van het gebied nog eens 11.000 fietsparkeerplaatsen.

Na de wandeling presenteerde Erik Suik de stand van zaken van de lopende projecten. Bij De Vredenburg werken dagelijks 15 timmerlieden aan het woon- winkelcomplex en zijn er gemiddeld 6 betonijzervlechters aan de slag. Corio legt verder rondom Hoog Catharijne een duurzame infrastructuur aan, waardoor er verwarmd en gekoeld kan worden met grondwater. De kernen van het Muziekpaleis – waar liftschachten en trappenhuizen in komen - krijgen er per twee weken een verdieping bij. Komende zomer wordt naar verwachting het hoogste punt bereikt. Op het Centraal Station worden de perronkappen afgebouwd, zijn de taxi's verhuisd en ook de sporthal wordt beetje bij beetje ontmanteld. Aan de westzijde van het station is Besix bezig met de bouw van een nieuwe stationshal, start binnenkort de bouw van het Stadskantoor en legt Eneco een nieuwe warmteleiding onder het Jaarbeursplein en de Croeselaan. Meer info over het werk in uitvoering vindt u op de werkzaamhedenpagina.

Was u er niet bij? Bekijk dan hier de presentatie

De volgende Schouw is op dinsdag 24 mei 2011!