Start bouw Stadskantoor

15 April 2011

Op woensdag 20 april start de bouw van het nieuwe Stadskantoor!

Dit nieuwe Stadskantoor wordt het visitekaartje van de gemeente Utrecht, waar bewoners en ondernemers van de stad terecht kunnen voor bijna alle gemeentelijke producten en diensten.

Een hechte samenwerking tussen gemeente en NS Poort maakt deze ontwikkeling mogelijk. Het stadskantoor wordt voor de Utrechter het centrale punt waar men terecht kan voor bijna alle gemeentelijke diensten en producten. Het gebouw komt aan de westzijde van het station aan de huidige Mineurslaan, naast de stationsentree van het Jaarbeursplein. Aan het geheel nieuwe Stationsplein west komt een van de twee nieuwe hoofdentrees van het station. Met het stadskantoor in het Stationsgebied wordt de gemeente beter zichtbaar, vindbaar en bereikbaar.

Het gebouw wordt ontwikkeld door NS Poort en krijgt een oppervlakte van ongeveer 64.000 m2. Het is met een hoogte van 70-90 meter het hoogste en een van de grootste stadskantoren van Nederland. Het gaat onderdak bieden aan elf gemeentelijke diensten, die nu nog verdeeld zijn over verschillende locaties in de stad. Het is de bedoeling dat de samenwerking tussen de gemeentelijke diensten verbetert doordat zij vanuit één gebouw gaan werken. In het nieuwe gebouw komen 2.500 werkplekken. Omdat een deel van de medewerkers in deeltijd werkt, is dat voldoende voor de in totaal zo'n 3.000 medewerkers.