Weesfietsen opruimactie vanaf dinsdag 26 april

22 April 2011

In maart is Utrecht gestart met een grootscheepse opruimactie van te lang gestalde fietsen in het stationsgebied om plaats te maken voor andere fietsen.

In het westelijk deel van het stationsgebied zijn 2263 fietsen, die in de fietsklemmen en daarbuiten gestald stonden, voorzien van een blauw label. De 200 gelabelde fietsen die er nu nog staan, laat de gemeente vanaf 26 april 2011 verwijderen. Weesfietsen die langer dan 28 dagen in het stationsgebied staan geparkeerd, laat de gemeente verwijderen. In het oostelijk deel zijn onlangs 573 weesfietsen verwijderd.

Met deze opruimacties komen weer klemmen vrij voor fietsers, die dagelijks in het stationsgebied hun fiets willen parkeren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers van Trigion. Verwijderde fietsen kunnen binnen twee weken voor €12,50 opgehaald worden in het gemeentelijk fietsendepot.

Het verbod en de handhaving op het te lang stallen van de fiets is uitgebreid naar de binnenstad. Vanaf december 2010 mogen fietsen daar niet langer dan 28 dagen aaneengesloten gestald staan. Na de zomer start de gemeente hier een vergelijkbare actie.