175 Weesfietsen verwijderd uit fietsenstalling Smakkelaarsveld

27 April 2011

In maart 2011 is in fietsenstalling Smakkelaarsveld een nieuw fietsparkeersysteem geïnstalleerd,  dat onder andere de stallingsduur van elke fiets registreert.

Zo zijn weesfietsen en te lang gestalde fietsen makkelijker te herkennen. 175 weesfietsen stonden er langer dan 14 aansluitende dagen. Deze fietsen zijn vandaag woensdag 27 april verplaatst naar het gemeentelijk fietsendepot.

Er is meer ruimte nodig om fietsen te stallen in het stationsgebied. De gemeente laat met ingang van vandaag (wees)fietsen verwijderen die langer dan 14 dagen in fietsenstalling Smakkelaarsveld staan gestald. De gemeente zal regelmatig laten inventariseren welke fietsen langer dan 14 dagen aansluitend in de fietsenstalling staan geparkeerd. Door regelmatige opruimacties komen weer klemmen vrij voor fietsers, die dagelijks in deze fietsenstalling hun fiets willen parkeren.

De opruimactie is uitgevoerd door U-stal BV, de beheerders van de fietsenstalling. Zij verwijderen de fietsen op basis van de "Stallingsvoorwaarden fietsenstalling Smakkelaarsveld". Verwijderde fietsen kan men binnen twee weken voor €12,50 ophalen in het gemeentelijk fietsendepot, Kanaalweg 50. Het fietsendepot is geopend op dinsdag (13:00 - 17:00 uur), donderdag (13:00 - 19:00 uur) en zaterdag (10:00 - 14:00 uur).

De gemeente gaat ook scherper handhaven op fietsen die buiten buiten de rekken staan gestald. Deze fout geparkeerde fietsen kan de gemeente direct laten verwijderen, ongeacht de stallingsduur van de fiets.