Laatste Schouw voor de zomer

5 Juli 2011

Gisteravond vond de laatste Schouw Stationsgebied voor de zomer plaats. Zo'n 50 geïnteresseerden kwamen op de avond af, die traditioneel begon met een rondwandeling langs een van de bouwprojecten.

In twee groepen werd op straat uitleg gegeven over het verleggen van kabels en leidingen dat binnenkort gaat starten op de Catharijnesingel en welke wijzigingen in de verkeerssituatie dat met zich meebrengt. Zo zijn de parkeergarages van Hoog Catharijne straks tijdelijk alleen via het Stationsplein bereikbaar.

Na de rondwandeling werd in het Infocentrum aan de hand van foto's, plattegronden en animaties een stand van zaken van de uitvoering aan de oostkant van het Stationsgebied gegeven. Zo is er op Busstation zuid een nieuwe indeling, vanwege de sloop en nieuwbouw van de stationshal. Nadert de bouw van het Muziekpaleis het hoogste punt. Worden er op het Smakkelaarsveld nog eens 3.000 fietsklemmen bijgeplaatst. Is het noordelijke deel van de Catharijnebak grotendeels gesloopt.  Download hier de gehele presentatie.

De volgende Schouw (infoavond over de uitvoering op straat) vindt plaats op dinsdag 20 september. Vanaf 18.30 uur gaan de deuren weer open, het precieze programma volgt na de zomer.