Zomerafsluiting spoor 8 en 9

13 Juli 2011

Het werk aan de perronkap boven spoor 8 en 9 gaat deze zomer gewoon door. De afgelopen weken werd gewerkt op de helft van het perron, aan de kant van spoor 9. Vanaf woensdag 13 juli gaat ook spoor 8 tijdelijk buiten dienst.

Het hele perron is vijf weken werkterrein. De treinen naar Gouda, Rotterdam en Den Haag vertrekken daarom van een ander spoor. Ook de treindienst op spoor 11 en 12 is hierdoor gewijzigd. Reist u naar Den Haag, Amersfoort of Breukelen, let dan op de omroepberichten voor het juiste vertrekspoor.
Actuele reisinformatie is ook te vinden via:
www.ns.nl, mobiel.ns.nl, www.ov9292.nl
• NS Tickets en Servicebalies en NS-medewerkers
• Informatieborden met vertrektijden

Vervanging perronkappen

ProRail vervangt de perronkappen van drie perrons op Utrecht Centraal. De nieuwe perronkappen zijn gemaakt van staal en lichtdoorlatend gebogen glas met hierin zonnecellen verwerkt. Bij spoor 11 en 12 is de eerste nieuwe perronkap al klaar. Tot december 2011 wordt gewerkt aan het perron van spoor 8 en 9.
In de afgelopen weken zijn de oude perronkappen weggehaald. Het werk bestaat nu uit het verleggen van kabels en leidingen, het ophogen van het perron en funderingswerkzaamheden. Een machine draait funderingspalen de grond in voor de nieuwe kappen en voor de nieuwe OV-terminal. 22 Augustus komen de bouwhekken terug op het perron en is de helft van het perron weer beschikbaar voor de reiziger.