4/8: nieuwe verkeerssituatie Catharijnesingel

27 Juli 2011

Op de Catharijnesingel, ter hoogte van Hoog Catharijne, worden vanaf donderdag 4 augustus weer kabels en leidingen gelegd en herschikt. Dit heeft gevolgen voor het verkeer.

Zo kunnen automobilisten straks alleen via de kant van het station de parkeergarages van Hoog Catharijne bereiken. Doorgaand autoverkeer rijdt straks bij de Mariaplaats onderlangs via de bak. Voetgangers en fietsers worden tijdelijk een stukje om het werkterrein heen geleid. Op deze manier blijft het Stationsgebied tijdens het werk bereikbaar.

Kabels en leidingen

Onder de grond is het nu een spaghetti aan kabels enleidingen: voor gas, telecom, water en electriciteit. In de toekomst moeten alle verschillende buizen keurig gerangschikt in de grond liggen. Na de kabels wordt er een nieuw riool aangelegd. Het riool komt op behoorlijke diepte in de grond en ligt straks parallel aan het water van de Catharijnesingel, dat in de toekomst hier weer stroomt.

Op de luchtfoto hieronder is te zien hoe de verkeerssituatie er vanaf 4 augustus uit ziet. In de nacht van 3 op 4 augustus werken we aan de nieuwe verkeersituatie: we plaatsen borden op straat en er komen lijnen op het wegdek. Daarnaast worden in de nieuwe situatie verkeersregelaars ingezet. De komende tijd kan de situatie op straat nog wel eens wijzigen. Houd hier rekening mee en let goed op de borden en mogelijke aanwijzingen van verkeersregelaars.

Verkeerssituatie Catharijnesingel vanaf 4 augustus 2011