Perronkap op spoor 8/9 in zicht

18 Augustus 2011

De afgelopen vijf weken zijn de sporen 8 en 9 afgesloten geweest voor het werk aan de nieuwe perronkappen. Doordat er vijf weken lang geen treinen reden, kon de aannemer flink doorwerken op het tussenliggende perron.

Hij heeft een groot deel van de stalen constructie van de nieuwe perronkap kunnen bouwen. De (rustige) zomerperiode is weer voorbij, vanaf 22 augustus gaat spoor 8 weer in dienst en wijzigt de dienstregeling. Spoor 9 blijft nog dicht, daar gaat de aannemer verder met het werk. Tot begin oktober, dan gaat spoor 9 weer in dienst, en wordt spoor 8 werkterrein. 

Reisinformatie

Door de spoorwijziging vertrekken de treinen naar Gouda, Rotterdam, Den Haag, Amersfoort of Breukelen van een ander spoor. Let u op de omroepberichten voor het juiste vertrekspoor. Actuele reisinformatie is ook te vinden via:
• www.ns.nl, mobiel.ns.nl, www.ov9292.nl
• NS Tickets en Servicebalies en NS-medewerkers
• Informatieborden met vertrektijden

Vervanging perronkappen

ProRail en NS vervangen de perronkappen van een drietal perrons op Utrecht Centraal. De nieuwe perronkappen zijn gemaakt van staal en lichtdoorlatend gebogen glas met daarin zonnecellen verwerkt. Bij spoor 11 en 12 is de eerste nieuwe perronkap te zien.

Tot december 2011 wordt gewerkt aan het perron van spoor 8 en 9. Het derde perron (spoor 5 en 7) is naar verwachting in 2012 gereed.