Kleine uitgang Noordertunnel afgesloten

31 Oktober 2011

Vanaf dinsdag 1 november is de kleine toegang van de Noordertunnel en de loopbrug over de Leidseveertunnel (richting de kantoren van o.a. Movares) afgesloten.

De in/uitgang en de loopbrug worden dan afgesloten vanwege werkzaamheden. Mensen kunnen via de grote uitgang van de Noordertunnel (richting Mediamarkt) de tunnel verlaten en vanaf daar (via de stoplichten) oversteken richting het Smakkelaarsveld en de kantoren en vice versa. Zie ook de luchtfoto met route.

Waarom deze afsluiting?

Een onderdeel van de verbouwing van Utrecht Centraal is het aanpassen van de sporen 1 tot en met 4. De perrons langs deze sporen zijn vooral aan de noordkant van het station behoorlijk krap. Daarom verbreedt ProRail de perrons. De verbreding gebeurt in de richting van de binnenstad. Aan de andere zijde is daar vanwege de sporen en perrons geen ruimte voor. Het project start in 2012 met de bouw van het eerste nieuwe spoor aan de centrumkant. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Aanvankelijk was de afsluiting gepland vanaf half oktober.

Nieuwe looproute van en naar de Noordertunnel