Oprit taxiplateau gesloopt

25 Oktober 2011

De komende weken wordt de oprit van het voormalige taxiplateau gesloopt. Het plateau wordt verder ingericht als expeditieruimte. Op de plek van de op- en afrit komt een goederenlift.

Het voormalige taxiplateau van Utrecht Centraal wordt ingericht als expeditieruimte voor de winkels in het station. De koelcellen zijn inmiddels geplaatst, maar zijn nog niet bereikbaar voor expediteurs. Laden en lossen gaat plaatsvinden via een lift op de plek van de op- en afrit. In mei van dit jaar is daarom de afrit verwijderd. In een periode van drie weken wordt nu ook de oprit weggehaald. Vanwege de veiligheid van het naastgelegen tramspoor gebeurt dit voor een groot deel ’s nachts. De planning is om het werk op donderdag 17 november klaar te hebben. Omwonenden zijn via een nieuwsbrief op de hoogte gesteld.

Bij de in- en uitgang van het taxiplateau wordt het nieuwe tijdelijke kantoor voor het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) gebouwd. In december verhuist het KLPD van de stationshal naar dit nieuwe onderkomen.

De looproute die over het taxiplateau loopt (van de tram naar het station en vice versa) krijgt een opknapbeurt, zodat reizigers de komende periode met droge voeten hun tram en/of trein kunnen halen.

Het voormalige taxiplateau van bovenaf