Noorderstalling sluit eind november

26 Oktober 2011

Eén van de twee grote fietsenstallingen onder het station, de Noorderstalling, sluit. Op het Smakkelaarsveld wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de tijdelijke stalling, die dienst gaat doen als één van de bewaakte en overdekte fietsenstallingen voor het station.

Er komen 1.500 plekken in de bewaakte stalling en er is ruimte voor 300 OV-fietsen. Deze fietsenstalling heeft ook een ‘Rijwielshop’ waar men terecht kan voor fietsreparaties, fietsaccessoires en fietsen.Reizigers kunnen hun fiets hier stallen vanaf midden november. 

De Noorderfietsenstalling sluit om ruimte te maken voor Utrecht Centraal. De sporen 1 tot en met 4 (de ‘buurtsporen’) worden opgeschoven richting centrumkant. Op deze manier ontstaat er ruimte om de smalle perrons langs deze sporen te verbreden. Het project start met de bouw van het eerste nieuwe spoor, op de plek waar nu nog de ingang van de Noorderfietsenstalling ligt en één van de ingangen van de Noordertunnel.

De tijdelijke stalling op het Smakkelaarsveld blijft in gebruik totdat het nieuw te bouwen Stationsplein Oost gereed is. Onder dit plein komt de definitieve stalling met ruimte voor maar liefst 12.500 fietsen.