Bewaakte stalling Smakkelaarsveld open op 14 november

9 November 2011

Vanaf maandag 14 november is de bewaakte fietsenstalling op het Smakkelaarsveld open. Gebruikers van de Noorderstalling onder het station kunnen vanaf die dag hun fiets in deze stalling zetten.

Vanaf dinsdag 15 november kunnen mensen alleen nog hun fiets ophalen uit de Noorderstalling en hun fiets niet meer daar stallen. Eind november sluit de Noorderstalling, vanwege werkzaamheden voor de verbouwing van station Utrecht Centraal.

Reizigers nemen vanuit de tijdelijke stalling een nieuwe route richting perrons of stationshal.

De perrons zijn het snelst bereikbaar via de Noordertunnel (ingang  aan de zijkant van de Mediamarkt). Reizigers die met de trein vertrekken vanaf spoor 14,15, 18 of 19, kunnen ook via de Sijpesteijntunnel naar de perrons lopen. De stationshal is het snelst bereikbaar via het perron van de sneltram. Op dit perron is een trap en vanaf daar lopen reizigers via het oude taxiplatform naar de ingang van het station. De bewaakte NS Fietsenstalling heeft 1500 plekken en er is ruimte voor 300 OV-fietsen. De stalling heeft nieuwe uitschuifbare rekken en een Rijwielshop. Ook in de tijdelijke situatie is de bewaakte fietsenstalling open een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein. De fietsenstalling op het Smakkelaarsveld blijft in gebruik totdat het nieuw te bouwen Stationsplein Oost gereed is. Onder dit plein komt de definitieve stalling met ruimte voor 12.500 fietsen. De Noorderstalling sluit om ruimte te maken voor Utrecht Centraal. De sporen 1 tot en met 4 (de ‘buurtsporen’) worden opgeschoven richting centrumkant. Op deze manier ontstaat er ruimte om de smalle perrons langs deze sporen te verbreden. Het project start met de bouw van het eerste nieuwe spoor, op de plek waar nu nog de ingang van de Noorderstalling ligt en één van de ingangen van de Noordertunnel. Zie ook de flyer, die de de stallingbeheerder deze week uitdeelt.