Eindejaarsstaal

19 December 2011

Zo aan het eind van 2011 wordt er nog één keer fors gehesen voor het Muziekpaleis. Vandaag (maandag 19 december) gaat het om een grote goederenlift, woensdag en donderdag om twee grote stukken staal.

De goederenlift wordt maandag van bovenaf in de westelijke kern gehesen. Hiervoor wordt een van de torenkranen gebruikt. Het gaat hierbij om één van de grootste liften die in Nederland gebruikt worden.

Dinsdagavond (20 december) wordt er een mobiele kraan opgebouwd die woensdag en donderdag (21-22 december) ingezet wordt om twee grote stukken staal in te hijsen. De stukken staal komen tussen de twee kernen in te hangen en zijn met name bedoeld voor de constructie van de nieuwe jazzzaal. De jazzzaal komt van buitenaf gezien linksboven de popzaal te hangen. Als al het staal hangt, wordt de mobiele kraan weer afgebroken en is het voor dit jaar gedaan met het staal.

De lift staat nu nog op de vrachtwagen en wordt vandaag ingehesen
Twee witte stukken staal die woensdag en donderdag worden ingehesenDezelfde stukken staal, maar dan in het donkerNoordgevel van het Muziekpaleis; linksboven de jazzzaal en in zwart met witte puntjes de twee kernen