Tweede perronkap met zonnecellen klaar

19 December 2011

Op Utrecht Centraal heeft ProRail het afgelopen half jaar gewerkt aan de vernieuwing van de perronkappen bij spoor 8 en 9.

Op 24 december is de tweede perronkap met zonnecellen klaar en gaat spoor 8 weer in dienst. De eerste perronkap (bij spoor 11 en 12) was al sinds 18 april 2011 klaar.

Vanaf 24 december richt de aannemer het bouwterrein in op het perron tussen spoor 5 en 7. De helft van het perron wordt werkterrein. Spoor 5 gaat daarom de komende maanden uit dienst. De andere helft van het perron, langs spoor 7, blijft beschikbaar voor de reiziger. De treinen richting Schiphol, Alkmaar, Den Helder en Breukelen vertrekken vanaf een ander perron. Let op de omroepberichten of de reisinformatieborden voor het juiste vertrekspoor. ProRail vervangt de perronkappen van drie perrons op Utrecht Centraal. De nieuwe overkapping is gemaakt van staal en lichtdoorlatend gebogen glas met daarin de zonnecellen. De opgewekte energie zorgt er mede voor dat de roltrappen, liften en verlichting op Utrecht Centraal kunnen draaien.

Lees de flyer voor mogelijke wijzigingen.