Sloop parkeergarage Jaarbeursplein

21 December 2011

De parkeergarage Jaarbeursplein wordt begin 2012 gesloopt. Niet met de sloopkogel, maar stukje voor stukje afgebroken.

Met deze methode wordt minimale overlast veroorzaakt voor de omliggende bedrijven. Op 31 december om 23.00 uur sluit de garage. Begin januari worden alle fietsenklemmen rondom de parkeergarage verwijderd om ruimte te maken voor de slopers. In mei 2012 is de garage helemaal gesloopt en komen de fietsenrekken die nu nog rondom de garage staan weer terug.

Waarom sloop parkeergarage?

Op de plek van de huidige garage wordt vanaf medio 2012 gebouwd aan de tijdelijke eindhalte van de tram. De eindhalte van de tram uit Nieuwegein/IJsselstein verhuist namelijk begin 2013 van de oost- naar de westkant van het station om aan de oostzijde ruimte te maken voor de bouw van de OV-terminal en diverse andere projecten.

Parkeeralternatieven

Vanaf 2015/2016 kunt u terecht in een nieuwe ondergrondse parkeergarage onder het Jaarbeursplein. In de tussenliggende periode kunt u gebruikmaken van diverse alternatieven, zoals de P+R-locaties aan de rand van de stad (voor 4 euro reist u dan met maximaal vijf personen vanaf de parkeerlocatie met de bus of sneltram naar het centrum en terug), het parkeerterrein van de Jaarbeurs en de parkeergarages aan de andere kant van het spoor. Op het kaartje van de flyer ziet u de locaties van de alternatieve parkeermogelijkheden.  

Werktijden

Aan de sloop van de parkeergarage wordt gewerkt op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. Vanaf 10 uur ‘s ochtends worden werkzaamheden uigevoerd die eventuele geluidsoverlast kunnen geven voor gasten van het naastgelegen NHhotel.