Het dak gaat eraf

22 Mei 2012

Na maanden van voorbereidingen gaat het nu gebeuren: het dak van het station gaat eraf.

De komende 1,5 maand wordt zo'n 1200m2 van het oude dak weggehaald. Dit gebeurt boven het bouwterrein in de stationshal op de plek waar eerder stationsrestauratie de Tijd en de AH to go zaten.

Het werk is gestart boven de reizigerstunnel naar de sporen 5 en 7. Vanwege de veiligheid wordt in de avond en nacht van woensdag 30 mei de doorgang van 20.00u tot 06.00u afgesloten. Spoor 5 is bereikbaar via een doorgang op het bouwterrein. Dit staat duidelijk aangegeven in de hal. Overigens is spoor 7 is niet in gebruik in verband met de werkzaamheden aan de perronkappen. 

Sloopwerk bij busstation Zuid

Ter hoogte van Busstation Zuid wordt vanaf 22 mei het laatste stukje vloer van voormalig stationsrestauratie de Tijd weggehaald. In het beton worden zaagsnedes gemaakt, waarna de betondelen worden uitgehesen met de kraan. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. In het weekend wordt het materiaal afgevoerd.

De steigers worden daarna verder opgebouwd om ook de laatste balken te kunnen weghalen. Naar verwachting is dit werk medio juni gereed.