Omleiding Vredenburgviaduct vanaf donderdagochtend 31 mei

24 Mei 2012

De omleiding voor voetgangers en fietsers via Wijk C gaat vanaf donderdagochtend 31 mei in. Vanaf dat moment wordt er gesloopt en is er voor hun geen ruimte meer op het viaduct.

Het Vredenburgviaduct wordt gesloopt en vervangen door een nieuw stelsel van bruggen, over het toekomstige water van de Catharijnesingel. Het vele voet-, fiets-, auto- en busverkeer wordt hierdoor beter van elkaar gescheiden. Naar verwachting zijn de bruggen over anderhalf jaar klaar.

Omleidingsroute
Tot die tijd maken voetgangers en fietsers gebruik van de omleidingsroute via Wijk C. Voetgangers worden vanaf de nieuwe oversteek zoveel mogelijk via de Korte Koestraat geleid. Fietsers van de binnenstad naar het station gaan rechtsaf de Willemstraat in en dan linksaf via de Lange Koestraat naar de nieuwe oversteek en het station. Fietsers van het station naar de binnenstad gaan na de nieuwe oversteek bij de Catharijnekade gelijk rechtsaf en dan linksaf verder langs de busbaan. Ter hoogte van de Willemstraat steken zij de busbaan over om hun weg via de oorspronkelijke route langs de bouwschutting te vervolgen.

Een kaart van de omleiding en een plattegrond met alternatieve fietsroutes om het Vredenburg heen vindt u hier.

Nieuwe verkeerssituatie Wijk C
De Willemstraat en Lange Koestraat maken straks onderdeel uit van de belangrijkste fietsroute tussen de binnenstad en het station. Om fietsers soepel door de wijk te laten fietsen worden straten op een aantal plekken verbreed. Daarnaast worden van een aantal straten, waaronder de Lange Koestraat, de rijrichtingen veranderd. Hierdoor komen er minder auto's in de straten waar straks de fietsers door heen gaan.

Een plattegrond met de nieuwe verkeerssituatie in Wijk C vindt u hier.