Tijdelijk, tot 2015; nieuw busstation aan Jaarbeurskant

22 Augustus 2012

Begin 2013 verhuizen de trams en de meeste bussen naar de Jaarbeurskant van Utrecht Centraal, hier wordt deze herfst een nieuw tijdelijk busstation gebouwd.

Utrecht Centraal moet tijdens de verbouwing blijven functioneren, om ruimte te maken om te kunnen werken moet er regelmatig iets verkassen. Aan de binnenstadskant van Utrecht Centraal komt een nieuw stationsplein op de plek van busstation Noord en de tramhalte. De bouw is niet mogelijk zonder de trams en bussen te verhuizen naar de andere kant van het station.

De tram krijgt een eindhalte op de plek van de gesloopte parkeergarage Jaarbeursplein. De bussen krijgen een station naast de uitbreiding van de stationshal die nu in aanbouw is. Aan het eind van de hal komt een loopbrug richting het busstation, een station met 18 vaste haltes, abri’s en reisinformatie.

Het huidige Busstation Zuid blijft in gebruik, dit najaar wordt bekend welke lijnen wel en welke niet naar het tijdelijke busstation verhuizen. Het huidige busstation op het Jaarbeursplein verdwijnt zodra het nieuwe busstation in gebruik is. Als alles volgens plan verloopt blijven de bussen tot medio 2015 op deze plek.