Jaarbeurs Utrecht bouwt nieuwe entree en zaal Galaxy

22 Augustus 2012

Jaarbeurs Utrecht zet de eerste stappen om een nieuwe oostelijke entree te bouwen. Met de komst van een nieuwe zaal, genaamd 'de Galaxy' en de ontwikkeling van een nieuwe entree krijgt Jaarbeurs Utrecht een innovatief en eigentijds gezicht.

Gisteren vond een informatieavond plaats voor omwonenden. Hier kwamen zo'n 25 geïnteresseerden op af. 

De Galaxy, een ruimte geschikt voor congressen, diners en andere bijeenkomsten, richt zich met een groot panoramaraam op het vernieuwde stationsgebied West. Onder de Galaxy wordt de nieuwe Entree Oost gerealiseerd, een ruim opgezette entreehal, die toegang geeft tot de hallen op de begane grond en de congresruimten – waaronder Media Plaza - op de eerste verdieping. De Entree verwelkomt de bezoekers van de Jaarbeurs en dient als centrale ontvangstruimte met hierin alle faciliteiten die nodig zijn voor een warm ontvangst. Tegelijkertijd vormt de Entree onderdeel van de Centrumboulevard.

De bouw die op zijn vroegst medio 2013 zal starten, vindt volledig op het eigen terrein van Jaarbeurs Utrecht plaats. Ook gaan de activiteiten bij Jaarbeurs Utrecht, zoals beurzen, evenementen, congressen en vergaderingen tijdens de bouw gewoon door. De aanvraag van de vergunning voor de bouw is al ingediend. Binnenkort wordt ook het uitwerkingsplan in procedure gebracht. Zodra dat het geval is, wordt dit o.a. hier en in Ons Utrecht gepubliceerd.