Bouwkraan Muziekpaleis wordt afgebroken

6 Februari 2013

Door te veel wind is de afbraak van de kraan op maandag 4 februari niet doorgegaan. De komende dagen wordt er minder wind verwacht en wordt er de komende 3 nachten gewerkt aan de afbraak van de kraan.

De grote bouwkraan die de afgelopen paar jaar dienst heeft gedaan bij de bouw van het Muziekpleis is niet meer nodig en wordt binnenkort afgebroken. Het afbreken van de kraan gebeurt in 3 opeenvolgende nachten.

Door de harde wind van maandag op dinsdagnacht is de afbraak van de kraan een nacht opgeschoven. In de nachten van dinsdag 5 (op woensdag), woensdag 6 (op donderdag) en donderdag 7 (op vrijdag) februari wordt de kraan nu afgebroken. Er wordt tussen 01.00 uur en 06.00 uur gewerkt. De nacht van vrijdag 8 is gereserveerd voor een eventuele uitloop van de werkzaamheden. Bij verwachte harde wind of extreem weer worden de werkzaamheden alsnog opgeschoven.

Waarom 's nachts

De kraan staat aan het Vredenburg Noord, een drukke route voor bussen, fietsers en voetgangers. Deze route moet, deels, worden afgesloten. Om de afsluiting van de route beheersbaar te houden voor het verkeer, én vanwege de veiligheid, moet er helaas ’s nachts gewerkt worden. Er is ‘s nachts veel minder verkeer en er lopen minder mensen op straat. Fietsers en voetgangers worden via de Lange Koestraat omgeleid. De busbaan wordt afgesloten, uitgezonderd voor nood- en hulpdiensten. Er zijn tijdens de werkzaamheden verkeersregelaars aanwezig om voetgangers en fietsers via de Willemstraat en Lange Koestraat te leiden of mensen van of naar hun woning te begeleiden. De café‘s, restaurants en woningen aan de Lange Koestraat en het Vredenburg blijven bereikbaar voor hun gasten en bewoners.

Overlast

De afbraak van de kraan brengt geluidsoverlast met zich mee.